Δωρεάν Σεμινάρια Εργαστηρίων Data Journalism – Δημοσιογραφία Δεδομένων

Το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Επικοινωνίας σε συνεργασία με το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, θα πραγματοποιήσει δύο κύκλους Σεμιναρίων- Εργαστηρίων Data Journalism – Δημοσιογραφία Δεδομένων.

Οι συναντήσεις, θα υλοποιηθούν:

1. την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 9:30 – 14:30, στο κτήριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα (Αμαλίας και Ξενοφώντος 2) και

2. την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 9:30 – 14:30, στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου στο βυθισμένο ισόγειο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης (μετρό Κατεχάκη).

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν επαγγελματίες του χώρου, φοιτητές επικοινωνίας – δημοσιογραφίας, καθώς και κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης. Απαιτείται προεγγραφή και μετά από άσκηση/αξιολόγηση θα παρασχεθεί πιστοποιητικό επιτυχούς παρακολούθησης.

Tην ευθύνη του κύκλου έχει ο ερευνητής Χάρης Παπαγεωργίου. Εισηγήσεις και case studies θα παρουσιασθούν από τους διδάσκοντες του ECI, Σόνια Χαϊμαντά, Bασίλη Βασιλόπουλο, και Γιώργο Μπολάνη.

Ειδικοί συμβάλλοντες οι Κωνσταντίνα Παπανικολάου (Artificial Intelligence in the Newsroom) και Μαρία Ποντίκη (News, comments and opinions).

Η διδακτική ομάδα θα παρουσιάσει τις νέες δυνατότητες στην άσκηση ερευνητικής δημοσιογραφίας, άντληση πληροφοριών και θεματολογίας καθώς και στην προάσπιση της ποιοτικής δημοσιογραφίας και των συμφερόντων της Δημόσιας Σφαίρας.

Στον ψηφιακό κόσμο, όπου τα πάντα μπορούν να τεκμηριωθούν/ερευνηθούν με αλφανουμερικά στοιχεία, η δημοσιογραφία δεδομένων ανακαθορίζει τον κώδικα επικοινωνίας αλλά και τη μέθοδο ανεύρεσης και σύνθεσης των δημοσιογραφικών αφηγημάτων που έχουν ως κεντρική πηγή τα στατιστικά δεδομένα (και όχι μόνον).

Για την παρακολούθηση είναι απαραίτητη ηλεκτρονική εγγραφή η οποία συμπληρώνεται ΕΔΩ

Περισσότερες πληροφορίες:

http://www.qjnt.gr/index.php/qjnt/nea/elliniko-campus/item/352-data-journalism-seminar