Σθεναρή αντίδραση κατά των προειλημμένων αποφάσεων σε βάρος των Δήμων από τον σχετικά μικρό αριθμό Δημάρχων του λεκανοπεδίου στο Συνέδριο της ΠΕΔΑ

Σε ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα εξελίσσονται οι εργασίες του συνεδρίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής με κύρια αίτια του “θυμού” των αυτοδιοικητικών, αφενός η επιχειρούμενη από την κυβέρνηση κατάργηση των Νομικών Προσώπων στους Δήμους και αφετέρου τα νέα κριτήρια καθορισμού των ΚΑΠ.
Τους τόνους αντίδρασης σηματοδότησαν οι ομιλίες των προέδρων της ΚΕΔΕ και της ΠΕΔΑ, οι οποίοι, αναφορικά με την κατάργηση των Οργανισμών των Δήμων, δήλωσαν “ότι καμία λογική δεν νομιμοποιεί την συγκεκριμένη μεθόδευση δεδομένου ότι τα συγκεκριμένα νομικά πρόσωπα λειτουργούν με αυτοχρηματοδότηση….”

Τέλος, αλγεινή η εικόνα στην αίθουσα εργασιών του συνεδρίου της ΠΕΔΑ, στην Τεχνόπολη στο Γκάζι. Λιγότεροι από τους μισούς Δημάρχους του Λεκανοπεδίου Αττικής έσπευσαν να συμμετάσχουν σε μία συνεδρίαση με κρίσιμα ζητήματα ευθέως συνδεδεμένα με την αυτοτέλεια αν όχι, την επιβίωση των Δήμων. Οι λόγοι της επιδεικτικής απουσίας μεγάλου αριθμού Δημάρχων μπορούν να αποδοθούν ή στο έλλειμμα εμπιστοσύνης που διακατέχει πολλούς από αυτούς έναντι της ηγεσίας της ΠΕΔΑ ή στην παραδοχή πως τίποτε δεν μπορούν να αλλάξουν σε σχέση με τα προαποφασισμένα της κυβέρνησης σε βάρος των Δήμων.

Στους παρόντες και ο Δήμαρχος Δήμου Παλλήνης κ. Αθανάσιος Ζούτσος με σθεναρή αντίδραση στα όσα εξελίσσονται για τους Δήμους εν αγνοία των Δημάρχων και των Δημοτικών Συμβουλίων….