Στους 119 οι θάνατοι από κορωνοϊό. Κατέληξε -χωρίς υποκείμενο νόσημα- 35χρονος στη Θεσσαλονίκη

35χρονος άνδρας χωρίς υποκείμενο νόσημα κατέληξε στο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, "Άγιος Δημήτριος"

Στους 119 ανέρχονται οι θάνατοι από τον κορωνοϊό στη χώρα μας καθώς, όπως έγινε γνωστό, κατάληξε τα ξημερώματα στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός ένας άνδρας 75 ετών με υποκείμενα νοσήματα.   

Επίσης, ένας 35χρονος στη Θεσσαλονίκη έχασε τη ζωή του από την ασθένεια. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 35χρονος δεν είχε υποκείμενα νοσήματα, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο “Άγιος Δημήτριος” στις 15 Απριλίου.

Μετά πάροδο δύο ημερών ανέβασε υψηλό πυρετό και διασωληνώθηκε.

Το βράδυ της Δευτέρας λίγη ώρα μετά τις ανακοινώσεις του Σωτήρη Τσιόδρα για 116 νεκρούςείχε γίνει γνωστό ότι πέθανε και ένας 86χρονος που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης και είχε υποκείμενο νόσημα.

Χθες, ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε δέκα νέα κρούσματα κορωνοϊού με το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας να ανέρχεται πλέον στα 2.245.

Ο κ. Τσιόδρας είπε επίσης ότι δεν έχουμε ακόμα ανοσία σε σημαντικό αριθμό του πληθυσμού.

Ο καθηγητής τόνισε ότι οι επιστήμονες στην χώρα μας «παρακολουθούν και τα μέτρα που λαμβάνονται στις υπόλοιπες χώρες», όσον αφορά το σταδιακό άνοιγμα της καραντίνας αλλά εξήγησε ότι «λαμβάνονται υπόψη οι ιδιαιτερότητες που υπάρχουν στη χώρα μας».

Ο ίδιος, για μία ακόμη φορά είπε ότι στη χώρα μας έχει περιοριστεί σημαντικά η διασπορά του κορονοϊού, καθώς «οι δείκτες R0 παραμένουν ιδιαίτερα χαμηλοί. Είναι από 0,6 και κάτω η διασπορά. Εξακολουθούμε να παρακολουθούμε τους αριθμούς που σταδιακά μειώνονται» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η μαγική λέξη, την επόμενη μέρα θα είναι η λέξη «απόσταση», ξεκαθάρισε απόψε ο Σωτήρης Τσιόδρας, στην καθιερωμένη ενημέρωση Τύπου. «Προσεκτικά, βήμα-βήμα όπως πήγαμε στο κλείσιμο θα πάμε και στο άνοιγμα», ανέφερε ο κύριος Τσιόδρας και εξήγησε ότι η αρχή θα γίνει πιθανότατα από κάποια μικρά καταστήματα.

Ωστόσο, είπε ότι «το άνοιγμα των καταστημάτων θα γίνει με την μέγιστη δυνατή προστασία των πολιτών» και ανέφερε ότι «ίσως χρησιμοποιηθεί και μία μάσκα στους μικρούς κλειστούς χώρους».

Spiroulina PLATENSIS ... το όπλο της φύσης για την τριχόπτωση!