Το Σ.τ.Ε απέρριψε αίτηση αναστολής κατασκευής μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων στην Β/A Αττική

Απορρίφθηκε σήμερα από το Συμβούλιο της Επικρατείας η αίτηση του Δήμου Μαραθώνα για έκδοση προσωρινής διαταγής για την αναστολή εκτέλεσης του έργου «Μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, συντήρηση, τεχνική διαχείριση και λειτουργία μονάδας επεξεργασίας αστικών απορριμμάτων στην ολοκληρωμένη εγκατάσταση διαχείρισης απορριμμάτων Βορειοανατολικής Αττικής με ΣΔΙΤ».

Επίσης, απορρίφθηκαν από το Ελεγκτικό Συνέδριο σήμερα οι αιτήσεις Ανάκλησης εταιρειών για το έργο «Συλλογή, μεταφορά, επεξεργασία και διάθεση ακαθάρτων περιοχών Κορωπίου – Παιανίας», προϋπολογισμού 112 εκατ. €.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ, Γιάννης Σγουρός, δήλωσε:

«Οι δυο σημερινές αποφάσεις των Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας, μας επιτρέπουν να ελπίζουμε. Να ελπίζουμε ότι η Αττική θα αποκτήσει επιτέλους σύγχρονες υποδομές για τη διαχείριση των στερεών και των υγρών αποβλήτων της, όπως συμβαίνει σε όλες τις ευρωπαϊκές πόλεις.

Μας επιτρέπουν να ελπίζουμε ότι θα απορροφηθούν τα κοινοτικά κονδύλια που υπάρχουν για τις υποδομές αυτές.

Μας επιτρέπουν να ελπίζουμε ότι θα καταφέρουμε να ολοκληρώσουμε έγκαιρα τα έργα και να αποφύγουμε τα βαρύτατα ευρωπαϊκά πρόστιμα.

Με απόλυτο σεβασμό στη νομιμότητα, προχωράμε βήμα – βήμα στην υλοποίηση των έργων, κόντρα στη γραφειοκρατία και τα συμφέροντα, που είτε εμποδίζουν είτε επιχειρούν να ματαιώσουν τα έργα.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τα δύο Ανώτατα Δικαστήρια για την ταχύτητα που επέδειξαν και θεωρώ πως αν Κεντρική Διοίκηση, Αυτοδιοίκηση και Δικαιοσύνη συνεργαστούν αρμονικά και εποικοδομητικά, μπορούμε να πετύχουμε πολλά ως χώρα.

Απευθύνω, για μια ακόμη φορά, έκκληση προς όλους, να συνειδητοποιήσουν πως αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία για την Αττική, προκειμένου να αποκτήσει με κοινοτικούς πόρους υποδομές που θα βελτιώνουν τη ζωή των κατοίκων, θα προστατεύουν το περιβάλλον και θα δίνουν ώθηση στην ανάπτυξη».