Πολυνομοσχέδιο: Παρεμβάσεις πριν την ψήφιση – Εξαιρούνται οι τρίτεκνοι από την διαθεσιμότητα

Σε υψηλούς τόνους διεξήχθη στη Βουλή η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου για τον νέο φορολογικό κώδικα, την κινητικότητα και τις απολύσεις στο Δημόσιο, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται συλλαλητήριο των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Συντάγματος
Εν τω μεταξύ, οι αρμόδιοι υπουργοί προχώρησαν σε σειρά διορθωτικών παρεμβάσεων σε μία προσπάθεια να κατευναστούν οι αντιδράσεις, ενώ νέες βελτιώσεις έκανε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, συγκεκριμένα, έκανε δεκτό το αίτημα του βουλευτή Ευρυτανίας της ΝΔ Κώστα Κοντογεώργου να εξαιρεθούν οι τρίτεκνοι από την διαθεσιμότητα.

Μετά από αυτό ο βουλευτής δήλωσε ότι αίρει τις επιφυλάξεις του και θα υπερψηφίσει το πολυνομοσχέδιο.
Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός τόνισε ότι οι τρίτεκνοι υπάλληλοι μετατάσσονται ή μεταφέρονται κατά προτεραιότητα, ενώ ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ταυτοχρόνως ότι με υπουργική απόφαση θα οριστούν εισοδηματικά ή άλλα κριτήρια για την εφαρμογή της διάταξης αυτής.
Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως ανταποκρίνεται με τη ρύθμιση αυτή στο σχετικό αίτημα βουλευτών των περισσότερων πτερύγων της Βουλής να εξαιρεθούν οι τρίτεκνοι από τη διαδικασία της διαθεσιμότητας.