Μέχρι “Εθνική Άμυνα” το ΜΕΤΡΟ το Σαββατοκύριακο.Κανονικά τα δρομολόγια του Προαστιακού προς και από Αεροδρόμιο

Κλειστό το ΜΕΤΡΟ από “Εθνική Άμυνα” ως και το Αεροδρόμιο, το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Φεβρουαρίου. Στην συγκεκριμένη γραμμή 3, θα πραγματοποιηθούν τεχνικές εργασίες για την εγκατάσταση και δοκιμαστική λειτουργία εξοπλισμού βελτίωσης της σιδηροδρομικής γραμμής.

Οι συρμοί θα τερματίζουν τα δρομολόγια στο σταθμό «Εθνική Άμυνα» και για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, κατά τη διάρκεια της διακοπής λειτουργίας του παραπάνω τμήματος, θα δημιουργηθεί προσωρινή λεωφορειακή γραμμή «EXPRESS X5», από τον σταθμό «Εθνικής Αμυνα» έως τον σταθμό «Δουκ. Πλακεντίας» και αντιστρόφως, ενώ θα ενισχυθούν τα δρομολόγια και της γραμμής Χ95 «Σύνταγμα- Αερολιμένας».

Η αφετηρία της γραμμής Χ5 θα βρίσκεται στον σταθμό «Εθνική Αμυνα» του Μετρό, στον παράδρομο της Λ. Μεσογείων, το τέρμα στο σταθμό «Δουκ. Πλακεντίας», ενώ θα υπάρχουν στάσεις (και στις δύο κατευθύνσεις) στο ύψος των σταθμών «Χολαργός», «Νομισματοκοπείο», «Αγ. Παρασκευή» και «Χαλάνδρι».

Σε ότι αφορά τον Προαστιακό από και προς το Αεροδρόμιο, τα δρομολόγια θα γίνονται κανονικά και θα είναι δυνατή η μετεπιβίβαση των επιβατών της γραμμής Χ5, στον σταθμό «Δουκ. Πλακεντίας.»