Η Περιφέρεια Αττικής προετοιμάζεται για την αντιμετώπιση της …. «κουνουπομάστιγας» του καλοκαιριού!

Σε έγκαιρο χρόνο – σε αντίθεση με προηγούμενα έτη– η Περιφέρεια Αττικής διασφαλίζει την διαδικασία αντιμετώπισης των κουνουπιών στις περιοχές της Ανατολικής Αττικής με την προκήρυξη ανοιχτού μειοδοτικού διαγωνισμού, προϋπολογισμού 250.000 €.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, ο διαγωνισμός θα γίνει την Παρασκευή 5 Απριλίου 2013 ενώπιον της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής. (Λ. Συγγρού 15-17, Αθήνα).

Υπενθυμίζεται ότι το πρόβλημα με τα κουνούπια εξελίχθηκε τα τελευταία χρόνια σε σημαντικό πρόβλημα για τους πολίτες, κυρίως στην περίοδο Μαΐου-Οκτωβρίου και παράλληλα, πέρυσι, τα καταγεγραμμένα κρούσματα ελονοσίας στην ευρύτερη περιοχή μας ήταν πολύ περισσότερα από κάθε προηγούμενο έτος και περί αυτού, ο «Νεολόγος», είχε αναφερθεί με διεξοδικό και αποκαλυπτικό τρόπο, αν και οι καθ΄ύλην αρμόδιες αρχές είχαν επιλέξει να διατηρήσουν «χαμηλούς τόνους» αποφεύγοντας –για ευνόητους λόγους- λεπτομερείς αναφορές.

Άλλωστε ο σχετικά υψηλός σε σχέση με προγενέστερες χρονικές περιόδους αριθμός κρουσμάτων, υποχρέωσε τις αρχές να απαγορεύσουν την αιμοδοσία σε συγκεκριμένες περιοχές της ανατολικής Αττικής.