Κορωνοϊός: 24 τα νέα κρούσματα, τα 16 εντοπισμένα στις πύλες εισόδου της χώρας

Σε 24 ανέρχονται κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα, σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ. Εξ αυτών, 16 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου.

Ανάμεσα στα νέα κρούσματα, είναι και δύο ταξιδιώτες οι οποίοι προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο. Από δύο κρούσματα εντοπίστηκαν επίσης σε Αττική και Θεσσαλονίκη, ενώ από ένα σε Χαλκιδική και Μαγνησία, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το τελευταίο 24ωρο δεν καταγράφηκε κανένας νέος θάνατος, ενώ 13 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Από την έναρξη της πανδημίας, οι νεκροί στην Ελλάδα ανέρχονται σε 194, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι 4.007.

Σημειώνεται ότι αρχικά ο ΕΟΔΥ είχε ανακοινώσει 25 κρούσματα για σήμερα Κυριακή.

Η νεότερη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

«Σήμερα ανακοινώνουμε 24 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 16 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4007, εκ των οποίων το 54.7% άνδρες αφορά άνδρες.

1106 (27.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2048 (51.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

13 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. 1 (7.7%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 76.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 124 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 194 θανάτους συνολικά στη χώρα. 63 (32.5%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Σημειώνεται ότι το Σάββατο είχαν καταγραφεί 19 κρούσματα, κανένα όμως δεν εντοπίστηκε στις πύλες εισόδου.

Μάλιστα έγινε γνωστό πως αρνητικά ήταν όλα τα αποτελέσματα των μαζικών τεστ που διενεργήθηκαν τις πρώτες ημέρες μετά την επανέναρξη των πτήσεων από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Υπενθυμίζεται ότι υποχρεωτική καθίσταται από χθες, Σάββατο, η μάσκα στα σούπερ μάρκετ για εργαζόμενους και καταναλωτές.

Ρεκόρ νέων κρουσμάτων το Σάββατο

Ρεκόρ νέων κρουσμάτων κορωνοϊού σε ένα 24ωρο καταγράφηκε το Σάββατο για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, καθώς επιβεβαιώθηκαν 259.848 κρούσματα σε όλο τον κόσμο.

Τα περισσότερα νέα κρούσματα καταγράφηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βραζιλία, την Ινδία και τη Νότια Αφρική, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

Το προηγούμενο ρεκόρ νέων κρουσμάτων παγκοσμίως σε ένα 24ωρο σημειώθηκε την Παρασκευή, όταν είχαν καταγραφεί 237.743 ασθενείς.

Το Σάββατο, καταγράφηκαν 7.360 θάνατοι. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση του αριθμού των θανάτων από τις 10 Μαΐου.