Εγένετο θαύμα…! 500 € για κάθε παιδί σε τρίτεκνες & σε όλες τις πολύτεκνες οικογένειες & σε τρεις δόσεις!

Ειδικό επίδομα 500 ευρώ σε κάθε τρίτεκνη οικογένεια με ετήσιο εισόδημα μέχρι και 45.000 ευρώ χορηγείται από φέτος για κάθε ένα εξαρτώμενο τέκνο και όχι μόνο για το τρίτο. Οι εξαγγελίες είναι ενσωματωμένες στο πολυνομοσχέδιο περί “Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς” του υπουργείου Οικονομικών που ήδη κατατέθηκε στη Βουλή.

Άλλες προβλέψεις:

Σε κάθε τετράτεκνη οικογένεια με ετήσιο εισόδημα μέχρι και 48.000 ευρώ καταβάλλεται από φέτος επίδομα 500 ευρώ τον χρόνο για κάθε ένα εξαρτώμενο τέκνο κι όχι μόνο για το τρίτο και το τέταρτο.

Επίδομα 500 ευρώ τον χρόνο για κάθε εξαρτώμενο τέκνο θα καταβάλλεται από φέτος και σε κάθε οικογένεια με 5 ή περισσότερα παιδιά. Για τις οικογένειες αυτές προβλέπεται ότι το εισοδηματικό όριο των 48.000 ευρώ που ισχύει για τους τετράτεκνους προσαυξάνεται κατά 4.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο από το πέμπτο και τα επόμενα.

Το ειδικό επίδομα καταβάλλεται σε τρεις δόσεις, κατόπιν ηλεκτρονικής αίτησης που υποβάλλεται μέσω της εφαρμογής Taxisnet. Ειδικά για την πρώτη εφαρμογή δικαιούχοι είναι όλα τα εξαρτώμενα τέκνα που έχουν γεννηθεί μέχρι την ημερομηνία υποβολής της αίτησης και το δικαίωμα αναγνωρίζεται αναδρομικά α) από 1-1-2013 για τέκνα γεννημένα μέχρι 31-12-2012 και β) από την 1η του επόμενου μήνα της γέννησής τους για τέκνα γεννημένα εντός του 2013.

________________________

Επειδή είδηση αυτής της μορφής σήμερα, φαντάζει ως ….πρωταπριλιάτικη ιστορία, ενημερώνουμε τους αναγνώστες του “Ν” ότι περιέχεται στο σχετικό πολυνομοσχέδιο: “Κεφάλαιο ΣΤ’ περί ρυθμίσεων Υπουργείων Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων” στο Αρθρο 43 υπό τον τίτλο: “Ειδικό επίδομα τρίτεκνων και πολύτεκνων”