Εκτέλεση 56χρονου άνδρα στα Βριλήσσια με «τεχνοτροπία» νύχτας

Ένοπλη επίθεση από άγνωστα μέχρι στιγμής άτομα δέχθηκε λίγο μετά τις 15:00 ένας άνδρας ο οποίος βρισκόταν σε πεζοδρόμιο κοντά στη Λεωφόρο Πεντέλης στα Βριλήσσια με αποτέλεσμα να πέσει νεκρός.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Επί τόπου βρίσκεται ιατροδικαστής, αλλά και κλιμάκιο του τμήματος Ανθρωποκτονιών.

Οι δράστες φέρεται να πυροβόλησαν το θύμα μέσα από μια BMW την ώρα που βρισκόταν στο πεζοδρόμιο στην οδό Υμηττού, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες. Στη συνέχεια έκαψαν το αυτοκίνητο στο Πάτημα Χαλανδρίου και διέφυγαν με μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού.

Το θύμα, ηλικίας 56 ετών όπως έγινε γνωστό, ήταν γνώριμο στις Αρχές. Πρόκειται για τον Δ.Κ. ο οποίος στην πιάτσα είχε το παρατσούκλι «ΚΑΠΕΣ.»

Πηγές από την αστυνομία αναφέρονται σε «ξεκαθάρισμα λογαριασμών».

Με επιβαρυμένο παρελθόν το θύμα

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, το θύμα είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για υποθέσεις αρμοδιότητας του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών, ενώ είχε αναμιχθεί στην υπόθεση του περιώνυμου “συνδικάτου των εκτελεστών” την περίοδο 1993-1995.

Επίσης, το όνομά του ήταν ανάμεσα σε αυτά που αναφέρονταν στην πρόσφατη έρευνα της ΕΥΠ για προστασία οίκων ανοχής και διαφθορά στο εσωτερικό της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στο πλαίσιο της έρευνας είχε προκύψει ότι διατηρούσε επαφές με τον απότακτο αστυνομικό Σπύρο Παπαχρήστου, όπως και τον 49χρονο Δημήτρη Μάλαμα, που δολοφονήθηκαν ο πρώτος στις 30 Απριλίου του 2018 στην Κάντζα και ο δεύτερος στις 29 Οκτωβρίου 2019 στο Χαϊδάρι.

Ένα από τα στοιχεία που είχαν προκύψει από την έρευνα της ΕΥΠ ήταν ότι ο 56χρονος ενδιαφερόταν να νομιμοποιήσει χρηματικό ποσό 150.000€ – 200.000€ ημερησίως, μέσω ηλεκτρονικών κρατήσεων και ηλεκτρονικών πληρωμών σε καλοκαιρινά καταστήματα στη Μύκονο.

Τα χρήματα θα έμπαιναν σε λογαριασμούς στο Λιχτενστάιν και στο Λουξεμβούργο και έπειτα θα κατέληγαν στην Ελλάδα. Τους τελευταίους μήνες λέγεται ότι πλην των δραστηριοτήτων του στη Μύκονο είχε καταφέρει να αποκτήσει -μέσω συνεργατών του- άδεια στοιχηματικής εταιρείας.