Έκθεση έργων ζωγραφικής από μαθητές του Καταστήματος Κράτησης Αυλώνα. Εγκαινιάστηκε από τον υπουργό Παιδείας

Στα εγκαίνια της έκθεσης έργων τέχνης που φιλοτέχνησαν οι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνα (Ε.Κ.Κ.Ν.Α.),

παραβρέθηκαν σήμερα το πρωί οι Αντιπεριφερειάρχες Αττικής, Πέτρος Φιλίππου (Π.Ε. Ανατολικής Αττικής) και Χρήστος Καπάταης (Π.Ε. Νότιου Τομέα Αθηνών).

Την έκθεση, την επιμέλεια και ευθύνη της οποίας έχει ο Διευθυντής του σχολείου που λειτουργεί εντός του Ε.Κ.Κ.Ν.Α. και Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής, Πέτρος Δαμιανός, εγκαινίασε ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης σε κλίμα έντονης φόρτισης, καθώς μέσα από τα έργα που παρουσιάζονται γίνεται σαφές το μήνυμα της ελευθερίας και του τρόπου ζωής που επιθυμούν να έχουν οι νεαροί κρατούμενοι.

Συγχαίροντας τον Πέτρο Δαμιανό για το πολύτιμο έργο του και κυρίως για τις άοκνες προσπάθειές του για τη μόρφωση των νέων που κρατούνται στο κατάστημα του Αυλώνα, οι δύο Αντιπεριφερειάρχες δήλωσαν ότι είναι πραγματικά χαρούμενοι και συγκινημένοι για τη γνωριμία και τη συνεργασία τους μαζί του.

Σημειώνεται ότι η έκθεση που φιλοξενείται στους κοινόχρηστους χώρους της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών (κτίριο 16 – 2ος όροφος, πρώην Σχολή Ευελπίδων) θα διαρκέσει έως και την Παρασκευή 24 Ιουνίου (ώρες λειτουργίας: 10:00 – 15:00).