Αναστέλλονται λόγω Covin-19 τα Προγράμματα Εκπαίδευσης της Ελληνικής ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗΣ Εταιρείας

(Δελτίο Τύπου) Η νέα σχολική χρονιά καλεί μαθητές, εκπαιδευτικούς αλλά και όλους εμάς που βρισκόμαστε κοντά στην εκπαιδευτική διαδικασία να προσαρμοστούμε σε νέες συνθήκες.

Όσο κι αν αυτές περιορίζουν τις ως τώρα δράσεις μας εντός και εκτός σχολικής μονάδας, καλούμαστε να γίνουμε πιο δημιουργικοί από ποτέ με σκοπό να εξασφαλίσουμε μια χρονιά σωματικά και ψυχικά υγιή, ασφαλή και με ευοίωνες προοπτικές για το άμεσο μέλλον.

Στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας COVID-19, η Ελληνική ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ Εταιρεία καλείται να προσαρμόσει τις διά ζώσης συναντήσεις των μελών και εργαζομένων της με το ευρύ κοινό.

Έτσι, στο επίπεδο της σχολικής ζωής, η λειτουργία των Προγραμμάτων που βασίζονται στη βιωματική επαφή με τη σχολική κοινότητα αναστέλλεται για την περίοδο Οκτωβρίου 2020 – Φεβρουαρίου 2021.

Ειδικότερα, τα προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» και στον υγρότοπο της Βραυρώνας δεν θα υλοποιηθούν για την αναφερόμενη χρονική περίοδο, λαμβάνοντας υπόψη και τη σχετική οδηγία του Υπουργείου Παιδείας για μη πραγματοποίηση εκπαιδευτικών επισκέψεων όπως αυτή ορίζεται στην από 09/09/2020 με Αρ. Πρωτ. Φ7/ 118240/Δ1 εγκύκλιο.

Επιπλέον, προγραμματισμένες δράσεις όπως εργαστήρια για παιδιά και ανοιχτές εκδηλώσεις δεν θα πραγματοποιηθούν το προσεχές διάστημα.

Η απουσία μας είναι προσωρινή, ενώ το Τμήμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗΣ θα συνεχίσει να υποστηρίζει όλες τις εκπαιδευτικές δράσεις για την προστασία των άγριων πουλιών και των βιοτόπων τους, τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις και όλα τα μέτρα ασφαλείας.

Εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς, καλούμε την εκπαιδευτική κοινότητα να αφιερώσει μέρος του πολύτιμου χρόνου της στην αξιοποίηση του εκπαιδευτικού υλικού της ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗΣ σε θεματικές ενότητες που αφορούν τα απειλούμενα είδη, το μεταναστευτικό ταξίδι των πουλιών, τις προστατευόμενες περιοχές της χώρας μας, αλλά και τους αδόμητους χώρους, καθώς η προστασία της βιοποικιλότητας είναι καθοριστικής σημασίας για το μέλλον όλων μας.

Το σύνολο του εκπαιδευτικού υλικού είναι διαθέσιμο στον ιστότοπο της ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗΣ στο www.ornithologiki.gr/pe.

Η Ομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗΣ θα είναι στη διάθεση των εκπαιδευτικών κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς για υποστήριξη κατά την εφαρμογή των δραστηριοτήτων, ακόμα και σε εξ αποστάσεως δράσεις.