Υψηλό ενδιαφέρον από φορείς του δημοσίου για τα ακίνητα ΦΚΑ/ ΟΑΕΔ του κέντρου της Αθήνας

Ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017 η προθεσμία υποβολής προτάσεων από τους ενδιαφερόμενους Φορείς του Δημοσίου, στο πλαίσιο της σχετικής πρόσκλησης για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των εποπτευόμενων Φορέων του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΦΚΑ & ΟΑΕΔ), εντός των ορίων του Δήμου Αθηναίων.

Το αυξημένο ενδιαφέρον και η σημαντική ανταπόκριση στο κάλεσμα του Υπουργείου Εργασίας, για την κάλυψη των στεγαστικών και λειτουργικών αναγκών των Φορέων, αποτυπώνεται στα 32 καταχωρημένα αιτήματα που αφορούν 29 σημαντικά ακίνητα (αυτοτελή κτίρια, όροφοι, διαμερίσματα & καταστήματα που περιλαμβάνονται στην πρόσκληση), και την ποικιλία των προτεινόμενων χρήσεων, για τα κενά και αναξιοποίητα έως σήμερα ακίνητα του Κέντρου της Αθήνας.

Ενδεικτικά, αναφέρονται αιτήματα Υπουργείων, Ανεξάρτητων Αρχών, Ιδρυμάτων, Επιμελητηρίων, Δήμου, Κοιν.Σ.Επ. και ΜΚΟ, τόσο για κεντρικές κυβερνητικές χρήσεις, όσο και για χρήσεις με θετικό κοινωνικό πρόσημο κοινής ωφέλειας, πρόνοιας, υγείας, παιδείας, έρευνας και πολιτισμού.

Το πρώτο στρατηγικό βήμα για την επίτευξη οικονομίας κλίμακας του δημόσιου τομέα, ως μέρος του Πιλοτικού Προγράμματος «Ανάκτηση των Ακινήτων του Ιστορικού Κέντρου της Αθήνας- Αξιοποίηση με όρους κοινωνικής ανταπόδοσης», βρίσκεται σε θετική εξέλιξη, με επόμενα βήματα την αξιολόγηση και επιλογή των χρηστών.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της πρόσκλησης, με βάση την αξιολόγηση των προτάσεων, αναμένεται εντός του έτους. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η πρόσκληση προς ιδιώτες για μακροχρόνια εκμίσθωση των ακινήτων, στο πλαίσιο των στόχων του προγράμματος.