Ο Αθαν. Μπακαλέξης Διοικητής του υπερταμείου Ε.Φ.Κ.Α. Πρόεδρος μέχρι τώρα του ΟΓΑ

Ο κ. Αθανάσιος Μπακαλέξης τοποθετήθηκε στη θέση του προέδρου του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (Ε.Φ.Κ.Α.) με απόφαση του υφυπ. Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Α. Πετρόπουλου.

Πρόκειται για το Ταμείο-μαμούθ μέσω του οποίου καταργούνται όλα τα υπόλοιπα ασφαλιστικά ταμεία.(ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ΟΓΑ, ΝΑΤ)

Ο κ. Α. Μπακαλέξης, οικονομολόγος, ήταν ως τώρα πρόεδρος του ΟΓΑ, συνδέεται πολιτικά με το ΣΥΡΙΖΑ και στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές (2014) ήταν υποψήφιος Περιφ. Σύμβουλος με τον συνδυασμό του κ. Ευαγ. Αποστόλου (υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης) στην Περιφέρεια Στεράς Ελλάδος.

Υποδιοικητές στον ίδιο φορέα, τοποθετήθηκαν οι κ.κ. Τσακίρης Δημήτριος, (μέχρι τώρα Πρόεδρος ΟΑΕΕ) και Σέμπος Λάμπρος,

Σύμφωνα με την Απόφαση, όταν ο Διοικητής ελλείπει, απουσιάζει ή κωλύεται ναπληρώνεται σε όλα τα καθήκοντά του ως Διοικητή και Προέδρου του Δ.Σ. από τον Υποδιοικητή Σέμπο Λάμπρο και σε περίπτωση αδυναμίας αυτού από τον Υποδιοικητή Τσακίρη Δημήτριο.

Η θητεία του Διοικητή, των Υποδιοικητών και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου είναι τετραετής. Η απόφαση ισχύει από 1-1-2017

Η πλήρης σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Φ.Κ.Α.

1. Μπακαλέξης Αθανάσιος, Διοικητής του Ε.Φ.Κ.Α., ως Πρόεδρος.

2. Τσακίρης Δημήτριος, Υποδιοικητής του Ε.Φ.Κ.Α., ως τακτικό μέλος με αναπληρωτή τον Φραγκισκάτο Γεράσιμο.

3. Σέμπος Λάμπρος, Υποδιοικητής του Ε.Φ.Κ.Α., ως τακτικό μέλος με αναπληρωτή τον Υπερήφανο Σταμάτιο.

4. Δήμος Κουμπούρης, εκπρόσωπος των συνταξιούχων, ως τακτικό μέλος με αναπληρωτή τον Παντελή Τάτση.

5. Κλεισιώτης Θωμάς, εκπρόσωπος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Γαργάλη Κωνσταντίνο.

6. Βασίλειος Κουλούρης, προϊστάμενος Δ/νσης της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ως τακτικό μέλος με αναπληρώτρια την Σακελλαρίου Ευανθία.

7. Φραγκιά Μαρία, προϊσταμένη Δ/νσης του Υπουργείου Οικονομικών, ως τακτικό μέλος με αναπληρώτρια την Κίτση Εριφύλη, Προϊσταμένη Τμήματος.

8. Μαυρόκωστα Ολυμπία, ειδικός επιστήμονας, ως τακτικό μέλος με αναπληρωτή τον Ρουσάκη Σπυρίδωνα.

9. Κυριακόπουλος Γεώργιος, εκπρόσωπο των υπαλλήλων του Ταμείου, ως τακτικό μέλος με αναπληρωτή τον Βογιατζή Πέτρο, οι οποίοι προτάθηκαν από κοινού από την ΠΟΣΕ ΙΚΑ – ΕΤΑΜ και την ΠΟΠΟΚΠ.