Η REDS δέχεται ότι συζητάει για το Smart Park στα Σπάτα αλλά αρνείται την ύπαρξη συμφωνίας για την πώλησή του

Σε σχέση με δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών για πώληση εκ μέρους της εταιρείας REDS του Εμπορικού Πάρκου Smart Park (περιοχή Γυαλού Σπάτων) στον αμερικανικό επενδυτικό όμιλο Hines, η ιδιοκτήτρια εταιρεία εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

“Στο πλαίσιο ανάπτυξης της επιχειρηματικής δραστηριότητας και πιθανών συνεργασιών στο χώρο των ακινήτων,

η Εταιρία εξετάζει συνεχώς δυνατότητες με τομείς συναφείς με τις δραστηριότητες του Ομίλου και έχει διενεργήσει προκαταρκτικές συζητήσεις μεταξύ άλλων και με τον Όμιλο Hines, διερευνώντας πιθανές συνέργειες που θα δημιουργήσουν αξία.

Σε κάθε περίπτωση καμία συμφωνία δεν έχει επιτευχθεί και συνεπώς δεν υπάρχουν δεσμευτικοί όροι και σχετικό χρονοδιάγραμμα.

Σε περίπτωση ανακοινώσιμων γεγονότων, η Εταιρία θα προβεί ως οφείλει στις απαραίτητες ανακοινώσεις προς το επενδυτικό κοινό, βάσει της ισχύουσας χρηματιστηριακής νομοθεσίας.”

_________________

Με αφορμή την ανακοίνωση της REDS, σημειώνεται ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα αναμένεται η έκδοση δικαστικής απόφασης με την οποία αποδίδεται από τους τραπεζικούς λογαριασμούς του Δήμου Παλλήνης στη REDS το ποσό των 4.700.000 €.

Τα χρήματα ήταν δεσμευμένα με δικαστική απόφαση και -για τους μη ενημερωμένους- με πρωτογενή αιτία, οφειλή του Δήμου Παλλήνης προς τη REDS για απαλλοτρίωση ιδιόκτητης έκτασης της, 8,9 στρεμμάτων στην περιοχή “Τρίγωνο Καμπά” της Κάντζας, η οποία ολοκληρώθηκε το 2001, επί δημοτικής αρχής Σπ. Κωνσταντά.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στις 21 Ιουνίου 2012, ημέρα έκδοσης της διαταγής πληρωμής, το διεκδικούμενο ποσό ήταν 4.019.124,50 €.

Σήμερα και με τους τόκους η οφειλή αγγίζει το ποσό των 4.700.000 €

Η κατά τα φαινόμενα τελευταία πράξη στους χώρους των Δικαστηρίων, αναμένεται να εξελιχθεί τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015 στο Α1 Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου οπότε και θα εκδικαστεί αίτηση αναίρεσης απόφασης (ήταν δυσμενής για το Δήμο Παλλήνης) του Μονομελούς Εφετείου η οποία κατατέθηκε από το Δήμο Παλλήνης στις 16 Μαρτίου 2015.