Τετράωρη στάση εργασίας στο Μετρό αύριο, Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2018 (5:00 π.μ. έως 9:00 π.μ.)

Τετράωρη προειδοποιητική στάση εργασίας εξήγγειλε για αύριο, Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2018, το Σωματείο Ηλεκτροδηγών Αττικό Μετρό (γραμμές 2 και 3) από έναρξη της βάρδιας, ώρα 5:00 π.μ. έως και 9:00 π.μ. 

 

Ως λόγο προκήρυξης της στάσης εργασίας το Σωματείο επικαλείται “την τραγική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από τις ελλείψεις σε ανταλλακτικά συρμών και ηλεκτροδηγούς που ως αποτέλεσμα έχει να αγγίζουμε σήμερα το κατώτερο όριο ασφάλειας και ποιότητας στη μετακίνηση των επιβατών.”

Η ανακοίνωση του Σωματείου Ηλεκτροδηγών Αττικό Μετρό

“Δεν είναι η πρώτη φορά στην οποία καλούμαστε να καταγγείλουμε τις εφαρμοζόμενες πρακτικές της Διοίκησης της ΣΤΑΣΥ.

Μετά από δυο χρόνια παρουσίας της στο τιμόνι της εταιρίας η τραγική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από τις ελλείψεις σε ανταλλακτικά συρμών και ηλεκτροδηγούς έχει ως αποτέλεσμα να αγγίζουμε σήμερα το κατώτερο όριο ασφάλειας και ποιότητας στη μετακίνηση των επιβατών.

Δυσκολία παρατηρείται σχεδόν σε καθημερινή βάση προκειμένου να αντικατασταθεί ένας προβληματικός συρμός ή παρατηρείται συχνά το φαινόμενο να εντάσσονται στην κυκλοφορία συρμοί που παρουσιάζουν τις ίδιες βλάβες για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Εκ του αποτελέσματος οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι τα όσα έχουν λεχθεί και λέγονται σχετικά με τις ελλείψεις ανταλλακτικών, έχουν βάση και ουσία με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια και την ποιοτική μετακίνηση επιβατών και εργαζομένων.

Η περίοδος των εκπτώσεων τελείωσε!

Επειδή έχουμε καταστήσει ήδη, με την αποστολή δυο εξωδίκων κοινωνό την Διοίκηση της εταιρίας, αλλά εκείνη εξακολουθεί να αδιαφορεί και να μην ενεργεί αποτελεσματικά, το Σωματείο μας προκηρύσσει προειδοποιητική 4ωρη στάση εργασίας για την Δευτέρα 25/6/2018 στις γραμμές 2 & 3 του Μετρό από την έναρξη λειτουργίας έως τις 9:00π.μ.”