“Λαϊκή Συσπείρωση”: Άθλια η κατάσταση στο Πεδίον Άρεως

Πεδίον Άρεως

“Την άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Πεδίον του Άρεως” στην Αθήνα καταγγέλουν με διάβημα τους προς την Περιφερειάρχη, Ρένα Δούρου, οι πέντε Περιφερειακοί Σύμβουλοι της “Λαϊκής Συσπείρωσης” της Περιφέρειας Αττιικής. 

Στο χάλι που βρίσκεται η περιοχή -τονίζουν μεταξύ άλλων- καθιστά απαγορευτική τη χρήση της από τους κατοίκους και ειδικότερα από οικογένειες με μικρά παιδιά..”

Την διαμαρτυρία υπογράφουν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Χρηστίνα Αγγελονίδη, Ελένη Ζαφειρίου, Ιωάννης Μανουσογιαννάκης, Αλεξάνδρα Μπάλου και Ιωάννης Πρωτούλης.

Το περιεχόμενο του διαβήματος:

Η άθλια κατάσταση που βρίσκεται το Πεδίον του Άρεως είναι ολοφάνερη, ενώ από το υστέρημα του λαού έχουν δαπανηθεί από τις προηγούμενες και τη σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας 15 εκατομμύρια ευρώ για την αναβάθμιση του που όμως οδήγησαν στην υποβάθμιση.

Οι κατεστραμμένες υποδομές, η ανεπαρκής συντήρηση όσων δεν έχουν καταστραφεί, τα σκουπίδια, οι χρησιμοποιημένες σύριγγες μαζί με το εμπόριο ναρκωτικών, τη πορνεία, τις κλοπές και άλλες εγκληματικές δραστηριότητες που αναπτύσσονται είναι η εικόνα που Πεδίου του Άρεως.

Αυτή η άθλια κατάσταση καθιστά απαγορευτική τη χρήση του από τους κατοίκους και ειδικότερα από οικογένειες με μικρά παιδιά, της πυκνοκατοικημένης περιοχής που το Πεδίο του Άρεως είναι το μοναδικό πάρκο στη περιοχή.

Και ενώ έπρεπε να αποτελεί χώρο αναψυχής για τα λαϊκά στρώματα της περιοχής, έχει γίνει βραχνάς για τη ζωή των περιοίκων, που δικαίως διαμαρτύρονται και κινητοποιούνται για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση.

Αντί λοιπόν η Περιφέρεια Αττικής και οι υπηρεσίες της να ασχοληθούν για το πώς θα βελτιώσουν την άθλια υπάρχουσα κατάσταση, προβαίνουν σε απαράδεκτες ενέργειες παρεμπόδισης μέσων ενημέρωσης να την αναδείξουν και με αυτό τον τρόπο να κρύψουν τις ευθύνες τους.

Αυτό συνέβη στις 6 Φλεβάρη 2018, όταν παρεμποδίστηκε διενέργεια ρεπορτάζ από δημοσιογράφο του PORTAL 902.gr, επικαλούμενοι τον υπάρχοντα «Κανονισμό των Πάρκων και Αλσών της Περιφέρειας Αττικής», που όμως σε κανένα σημείο του δεν απαγορεύει τη δημοσιογραφική έρευνα.

Η ευθύνη της λειτουργίας των υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής ανήκει στην διοίκησή της, η οποία οφείλει να απαντήσει τι μέτρα έλαβε ή πρόκειται να λάβει, προκειμένου να μην επαναληφθεί το απαράδεκτο αυτό φαινόμενο, ή άλλο παρόμοιό του, αλλά και τι μέτρα θα λάβει για να αντιμετωπιστεί η άθλια κατάσταση που σήμερα επικρατεί στο Πεδίον του Άρεως.”