Επιτυχής η πρώτη δοκιμή ηλεκτροκινούμενου συρμού στη γραμμή Αθήνας-Πειραιά

Ο πρώτο ηλεκτροκινούμενος συρμός μπήκε δοκιμαστικά, σήμερα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017, στις ράγες της διαδρομής Σιδηροδρομικός Σταθμός Αθηνών – Σταθμός Πειραιώς. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΡΓΟΣΕ, «η δοκιμή ήταν επιτυχημένη και πολύ σύντομα θα έχουμε την ένταξη κανονικών δρομολογίων με ηλεκτροκινούμενα τραίνα και σε αυτό το τμήμα του δικτύου». 

Η καθιέρωση της συνεχόμενης ηλεκτροκίνησης στο σύνολο του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει σήμερα υποχρεώνοντας τους επιβάτες σε μετεπιβίβαση, αποτελεί το μεγάλο στοίχημα της ΕΡΓΟΣΕ για το 2018.

Ουσιαστικά η εξέλιξη αυτή στο κομμάτι από το Σταθμό Αθηνών ως τον Πειραιά, συνδέει πρώτη φορά το λιμάνι της πρωτεύουσας με το κέντρο. Ο Πειραιάς με την έναρξη των εμπορικών δρομολογίων θα γίνει αφετηρία για όλα τα υπεραστικά και προαστιακά δρομολόγια.

Στο δοκιμαστικό δρομολόγιο επέβαιναν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών κ. Θάνος Βούρδας, η Διοίκηση της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ), οι Διοικήσεις της ΕΡΓΟΣΕ και του ΟΣΕ καθώς και στελέχη και από τις δύο εταιρείες.