Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού για καταιγίδες & χαλάζι

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, με πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού από το απόγευμα της Κυριακής,25 Μαρτίου 2018 και από τα δυτικά, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες,

H Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, δεν αποκλείεi, τοπικά να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς έως θυελλώδεις ανέμους.

Οι περιοχές, πιο αναλυτικά, που θα επηρεαστούν είναι: 

Σήμρα, Κυριακή, 25 Μαρτίου 2018 το Ιόνιο Πέλαγος, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά Ελλάδα και βαθμιαία η δυτική και κεντρική Μακεδονία, η Θεσσαλία (κυρίως δυτική και βόρεια) και η δυτική και βόρεια Πελοπόννησος.

Ακόμη, πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας, της δυτικής Στεράς, της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας, και πιθανόν και σε περιοχές της Ηπείρου και τις δυτικής Μακεδονίας, με υψόμετρο πάνω από 600-700 μέτρα.

Τη Δευτέρα, οι περιοχές που θα επηρεαστούν από τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα είναι:

Μέχρι το πρωί η δυτική και κεντρική Μακεδονία, κατά διαστήματα το Ιόνιο, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά, η Θράκη και πιθανόν η δυτική και βόρεια Πελοπόννησος. Επίσης, μέχρι το βράδυ της Δευτέρας θα επηρεαστεί η ανατολική Μακεδονία, ενώ το βράδυ και μέχρι το πρωί της Τρίτης, νωρίς, τα νησιά του ανατολικού και πιθανόν, του βορείου Αιγαίου.