ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ: Γενική απεργία στις 17 Μαΐου εν όψει της ψήφισης των νέων μέτρων στη Βουλή

Μετά τη ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης γενικής απεργίας την Τετάρτη, 17 Μαΐου, η οποία θα τροποποιηθεί άμεσα αν η κυβέρνηση επισπεύσει τις διαδικασίες ψήφισης των μέτρων στη Βουλή. Στην ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ αναφέρει: «Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τη συμφωνία της δεύτερης αξιολόγησης, που έκλεισε χθες, υπέγραψε επί της ουσίας ένα τέταρτο μνημόνιο, ύστερα από μια δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση, γκρεμίζοντας ό,τι έχει απομείνει από τις κατακτήσεις των εργαζομένων.  

 

» Με τα νέα μέτρα η συγκυβέρνηση πετσοκόβει για μία ακόμη φορά μισθούς και συντάξεις. Με τη μείωση του αφορολόγητου στα 5.681 ευρώ αφαιρεί έναν ακόμη μισθό από τον κάθε εργαζόμενο και με τη μείωση κατά 18% των συντάξεων και την εξαΰλωση των επικουρικών αφαιρεί μέχρι και 330 ευρώ το μήνα από τους τους συνταξιούχους.

» Παίρνει μέτρα 447 εκατομμύρια ευρώ για το 2018 αποδομώντας πλήρως το κοινωνικό κράτος και ιδιαίτερα τους τομείς της Υγείας, της Παιδείας και της Κοινωνικής Ασφάλισης.

» Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζει τον ίδιο δρόμο της λιτότητας, ύφεσης και ανεργίας που υπηρέτησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, οδηγώντας τη χώρα σε οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο και τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση».

Η ΑΔΕΔΥ καλεί τους εργαζόμενους «να ξεσηκωθούν και να αντισταθούν, να μην αφήσουμε τη συγκυβέρνηση να μας οδηγήσει σε ένα καθεστώς εργασιακού μεσαίωνα».

Η συμμετοχή στην Απεργία και στα συλλαλητήρια της 17ης του Μάη πρέπει να είναι καθολική, τονίζεται στην ανακοίνωση.