Αναίρεση του βουλεύματος για τους “στημένους” αγώνες ποδοσφαίρου

Άρειος Πάγος

Αναίρεση για νομικούς λόγους άσκησε ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαρ. Βουρλιώτης κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών για τους στημένους αγώνες στο χώρο του ποδοσφαίρου, με αποτέλεσμα η υπόθεση να επανεξεταστεί δικαστικά. 

Με το επίμαχο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών είχαν παραπεμφθεί κατά πλειοψηφία, με ψήφους δύο έναντι ενός, σε δίκη με την κατηγορία της αλλοίωσης ποδοσφαιρικού αποτελέσματος, παράγοντες του ποδοσφαίρου μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος όμως είχε απαλλαγεί από τις κατηγορίες της εγκληματικής οργάνωσης, απάτης, εκβίασης και άλλες, ενώ αντιμετωπίζει και κατηγορία σε βαθμό πλημμελήματος για σύσταση και συμμορία.

Για την ίδια υπόθεση είχαν παραπεμφθεί σε δίκη συνολικά 27 άτομα, παράγοντες του ποδοσφαίρου, για διάφορά αδικήματα που σχετίζονται με στοιχήματα και στημένους αγώνες.

Μετά την άσκηση αναιρέσεως από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, την τελική απόφαση για την πορεία της υπόθεσης από δικαστικής πλευράς θα έχει προσεχώς το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου.