Νέα μετοχική ανακατάταξη στην Ελλάκτωρ. Διακινήθηκε το 5% του μετοχικού κεφαλαίου της

Μία ακόμη εξέλιξη στις μετοχικές ανακατατάξεις στην Ελλάκτωρ. Μέσω πακέτου στο χρηματιστήριο Αθηνών διακινήθηκε το 5% του Ελλάκτωρα, στην τιμή των 1,30 ευρώ. 

(για τους αναγνώστες του “Ν”: η συγκεκριμένη εταιρεία ηγείται των εταιρικών σχημάτων που διαχειρίζονται την υπό εξέλιξη επένδυση στο Κτήμα Καμπά (Κάντζα Παλλήνης) καθώς και τη λειτουργία του εμπορικού κέντρου Smart Park στα Σπάτα) 

Ειδικότερα, διακινήθηκε πακέτο 10,7 εκατ. τεμαχίων, συνολικής αξίας 13,9 εκατ. ευρώ, το οποίο αντιστοιχεί στο 5% του μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης.

Εν τω μεταξύ, τις δικές της κινήσεις ετοιμάζει η Reggeborgh Invest ως απάντηση στην κίνηση της διοίκησης των αδελφών Καλλιτσάντση να συγκαλέσει έκτακτη γενική συνέλευση για την 7η Ιανουαρίου, θέτοντας στην ημερήσια διάταξη όχι μόνο την αλλαγή του διοικητικού συμβουλίου, όπως έχει ζητήσει ήδη από την 3η Δεκεμβρίου η πλευρά των Ολλανδών, αλλά και την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Σύμφωνα με διαχεόμενες πληροφορίες, την προσεχή εβδομάδα, η Reggeborgh Invest θα ανακοινώσει τα προτεινόμενα για το νέο Δ.Σ. πρόσωπα.

Στα υπόψη

Σήμερα, η κεφαλαιοποίηση του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ (-5,52% 1,37) ανέρχεται στα 282.481 εκατ. ευρώ.

Οι αδερφοί Καλλιτσάντση διατηρούν το 27,269%, το οποίο αποτιμάται στα 80,98 εκατ. ευρώ. όπως είναι γνωστό το 20% των αδελφών Σάκη και Δημήτρη Καλλιτσάντση ειναι ενεχυριασμένο στον όμιλο Farallon (τον εκπροσωπούν οι εφοπλιστές Καϋμενάκης και Μπάκος) ενώ φαίνεται να διατηρούν ενα επιπλέον 0,8% μη ενεχυριασμένο.

Η ολλανδική Reggeborgh μετά τις αγορές που επισήμως ολοκλήρωσε στις αρχές του μήνα κατέχει το 10,3%, ύψους 30 εκατ. ευρώ.

Τέλος, το ποσοστό του κ. Λεωνίδα Μπόμπολα διατηρείται σε 12,55%, αξίας αυτή τη στιγμή στο ταμπλό 36,7 εκατ. ευρώ.