Το τριήμερο 18-20 Μαρτίου 2017 στο Metropolitan Expo η έκθεση τροφίμων & ποτών

Για τέταρτη συνεχή χρονιά διοργανώνεται το τριήμερο 18-20 Μαρτίου 2017, η μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων & ποτών στην Ελλάδα. Η Food Expo 2017 θα πραγματοποιηθεί στο Metropolitan Expo παράλληλα με τη διεθνή έκθεση Οίνων & Αποσταγμάτων Oenotelia. Στη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου, ο διευθύνων σύμβουλος της διοργανώτριας εταιρείας «Forum A.E.» Νίκος Χουδαλάκης επισήμανε ότι στη φετινή έκθεση φιλοξενούνται περισσότεροι από 1.200 Ελληνες και ξένοι εκθέτες σε 45.000 τ.μ. εκθεσιακής επιφάνειας. Την έκθεση αναμένεται να επισκεφθούν περισσότεροι από 60.000 επαγγελματίες από 28.000 επιχειρήσεις του ευρύτερου κλάδου τροφίμων & ποτών και της εστίασης από την Ελλάδα και το εξωτερικό.  

Παράλληλα, ο κ. Χουδαλάκης σημείωσε ότι η Food Expo προσφέρει στις ελληνικές επιχειρήσεις τη δυνατότητα να εδραιώσουν την παρουσία τους στην εγχώρια αγορά και ταυτόχρονα να τονώσουν την εξωστρέφειά τους.

Οπως τόνισε ο πρόεδρος της διοργανώτριας εταιρείας, «η έκθεση επενδύοντας σε στοχευμένες ενέργειες κεφάλαια ύψους 500.000 ευρώ, κατόρθωσε να προσελκύσει περισσότερους από 2.500 διεθνείς αγοραστές, οι 650 από τους οποίους έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα μετάκλησης και φιλοξενίας (hosted buyers) και θα πραγματοποιήσουν 11.500 προσωπικές επαφές με τους εκθέτες».

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό hosted buyers που θα φιλοξενηθεί ποτέ στην Ελλάδα στο πλαίσιο κάποιας έκθεσης ή άλλης εμπορικής αποστολής.

Είναι επίσης η πρώτη φορά που μία έκθεση Τροφίμων & Ποτών που πραγματοποιείται στην Ελλάδα κατορθώνει να συγκεντρώσει 156 ξένους εκθέτες από 25 χώρες.

Ο αντιπρόεδρος της Forum, Θανάσης Γιαλούρης, υπογράμμισε με τη σειρά του ότι η Food Expo είναι μια διοργάνωση με μεγάλη εμπορική αποτελεσματικότητα, καθώς σε έρευνα της Ipsos Opinion για τους εκθέτες της περυσινής διοργάνωσης , το 37% δήλωσε ότι πέτυχε εμπορικές συμφωνίες κατά τη διάρκεια τής έκθεσης, ενώ το 87% έκλεισε εμπορικές συμφωνίες μέσα στους επόμενους 6 μήνες.