Νέο Κέντρο Αποθήκευσης και Διανομής της Metron Logistics στην Κάντζα

Στη δημιουργία ενός νέου κέντρου αποθήκευσης και διανομής στην περιοχή της Κάντζας Παλλήνης προχώρησε η Metron Logistics. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, οι οποίες παρέχουν υπηρεσίες αποθήκευσης σε τέσσερις θερμοκρασιακές κλίμακες: Συντήρηση, κατάψυξη, προϊόντα σοκολάτας και αυγά καθώς επίσης και ξηρό φορτίο.  

Το νέο κέντρο διανομής βρίσκεται σε κομβικό σημείο, δίπλα στην Αττική Οδό (έξοδος 17) και τη λεωφόρο Λαυρίου (απόσταση 200 μέτρων), έχει έκταση 11.776 τ.μ., με στεγασμένο αποθηκευτικό χώρο περίπου 3.500 τ.μ. και οκτώ ράμπες φορτοεκφόρτωσης.

Όλοι οι χώροι αποθήκευσης συνοδεύονται από αντίστοιχους προθαλάμους ελεγχόμενης θερμοκρασίας για τη διαχείριση των εμπορευμάτων, βάση διαδικασιών HACCP.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Metron Logistics, μέσα από τη συγκεκριμένη ενέργεια, στοχεύει:

  • Στην ενίσχυση του έργου διανομής της εντός του λεκανοπεδίου (μείωση του χρόνου εξυπηρέτησης στις ανατολικές περιοχές) και στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογαίας.
  • Στην κάλυψη των αναγκών της ευρύτερης περιοχής σε υπηρεσίες logistics ελεγχόμενης θερμοκρασίας, οι οποίες παρουσιάζουν υψηλή ζήτηση.

Σημειώνεται, ότι στην κτιριακή εγκατάσταση της Κάντζας υπάρχει σύστημα παραγωγής φωτοβολταϊκής ενέργειας, με παραγωγική ικανότητα 325 KWp.