Συνελήφθη στο Κορωπί 13 χρόνια μετά, ένας από τους πλέον «περιζήτητους» καταζητούμενους εντός & εκτός χώρας

Στο Κορωπί ζούσε κρυμμένος επί σειρά ετών ένας από τους πλέον “περιζήτητους” καταζητούμενους εντός και εκτός χώρας με σωρεία σε βάρος του καταδικαστικών αποφάσεων για απάτες.

Ο Γιάννης Πλατρίτης, ή George Andrieu John, γεννηθείς στη Μεγάλη Βρετανία, από το 2006 ξεκίνησε τις απάτες με πώληση πολυτελών αυτοκινήτων, σκαφών αναψυχής, κινητών, τροφίμων, ποτών και άλλων αντικειμένων μέσω Διαδικτύου.

Σε βάρος του εκκρεμούν 48 καταδικαστικές αποφάσεις από δικαστικές Αρχές των Ιωαννίνων, της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας.

Πρόκειται για τον Γιάννη Πλατρίτη, σήμερα 41 ετών τον οποίο η αστυνομία δεν σταμάτησε επί 13 χρόνια να τον αναζητά.

Τον εντόπισε στο Κορωπί -κατά μια ανεπιβεβαίωτη πληροφορία τον «έδωσε» ένα από τα θύματα του που τον αναγνώρισε σε καφετέρια της πόλης- αύριο, παραπέμπεται στον Εισαγγελέα και στην συνέχεια σε σωφρονιστικό κατάστημα.

Συνελήφθη, επίσης, η σύντροφός του για την οποία, εκτιμάται ότι τον υπέθαλπε και είναι προς εξακρίβωση αν η ίδια γνώριζε με … ποιόν είχε να κάνει!

Ο Γ. Πλατρίτης ξεκίνησε τις απάτες το 2006 με πώληση πολυτελών αυτοκινήτων, σκαφών αναψυχής, κινητών, τροφίμων, ποτών και άλλων αντικειμένων μέσω διαδικτύου, ενώ του …άρεσε να κυκλοφορεί με μία μπλε Ferrari και μία κίτρινη Lamborghini Gallardo.

Τα δεκάδες θύματά του έφτασαν στο σημείο να δημιουργήσουν ακόμη και ιστοσελίδα αναζητώντας πληροφορίες για τον εντοπισμό του.

Συγγενείς του σε Πέραμα και Ίλιον, είχαν χάσει και εκείνοι τα ίχνη του. Κάποια στιγμή εντοπίστηκε ασφαλιστήριο συμβόλαιο μοτοσυκλέτας επ΄ονόματι μιας εταιρίας του, χωρίς όμως να εντοπιστεί εκείνος ή η μοτοσυκλέτα.

Ο Πλατρίτης είχε δημιουργήσει εταιρείες, άνοιξε γραφεία στο Κολωνάκι, πουλώντας ανύπαρκτα πολυτελή αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτες, σκάφη αναψυχής, κινητά, ηλεκτρονικές συσκευές, τρόφιμα και ποτά μεταξύ άλλων.

Σε κάποια θύματα του εμφανιζόταν ως λογιστής γνωστού εφοπλιστή, ανιψιός ιδιοκτήτη αεροπορικής εταιρείας και ενοικίαζε σκάφη αναψυχής, ακριβά αυτοκίνητα, στέλνοντας πλαστά εμβάσματα πλαστά από τη Loyds.

Σε άλλους εμφανιζόταν ως «ανεξάρτητος συνεργάτης» του ΟΔΔΥ, ο οποίος τους έβρισκε πολυτελή οχήματα σε πολύ χαμηλές τιμές καθιστώντας τους ως δήθεν μοναδικούς πλειοδότες.

Έπαιρνε προκαταβολές έως και 5.000 ευρώ για μια Aston Martin και τους έστελνε στις αποθήκες του πρώην ΟΔΔΥ, όπου είχε δεσμεύσει για χάρη τους, ώστε να παραλάβουν τα νέα τους αυτοκίνητα!