Στην δημοσιότητα τα στοιχεία & οι φωτογραφίες δύο αλλοδαπών με εγκληματική δράση στην Παλλήνη, στο Γέρακα & στα Γλυκά Νερά

allodapos_I

Τα στοιχεία ταυτότητας και τις φωτογραφίες δύο αλλοδαπών υπηκόων Αλβανίας δημοσιοποίησε σήμερα η Ελληνική Αστυνομία και αφού προηγήθηκε σχετική διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών με ζητούμενο την πιθανή αναγνώρισή τους από πολίτες της Παλλήνης, του Γέρακα, των Γλυκών Νερών και της Πεντέλης οι οποίοι είχαν την … ατυχία να διαρρηχθούν τους τελευταίους μήνες τα σπίτια τους.

Πρόκειται για τους

  • επάνω- KAFTIRANI (ον.) BASNIK του SALLTEM και της YLLSERE, που γεννήθηκε το 1977 στην Αλβανία.
  • και κάτω- BEDOLLARI (ον.) REDIOL του NEFAEL και της TEFTA, που γεννήθηκε το 1990 στην Αλβανία.

Οι εικονιζόμενοι συνελήφθησαν ανήμερα του εορτασμού της Παναγίας στην Παλλήνη από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, διότι λίγο νωρίτερα διέρρηξαν κατοικία στην περιοχή, έγιναν όμως αντιληπτοί και ακινητοποιήθηκαν.

(η συνέχεια παρακάτω)

Όπως προέκυψε από την έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Παλλήνης , οι συλληφθέντες είχαν συστήσει σπείρα και το τελευταίο δίμηνο είχαν διαπράξει δεκαπέντε διαρρήξεις-κλοπές από οικίες στην Παλλήνη, το Γέρακα, τα Γλυκά Νερά και την Πεντέλη αφαιρώντας χρηματικά ποσά, κοσμήματα και τιμαλφή.

Σύμφωνα με υπεύθυνες πληροφορίες του «Ν»,

η δράση των δύο συλληφθέντων δεν συνδέεται με τα αλλεπάλληλα περιστατικά διαρρήξεων/κλοπών που σημειώθηκαν το τελευταίο εξάμηνο στο Πανόραμα Παλλήνης και στην Κάντζα. Τα στελέχη της Ασφάλειας Παλλήνης είναι σε θέση να γνωρίζουν «ειδικά» χαρακτηριστικά των δραστών που κατ΄επανάληψη «κτύπησαν» τις δύο παραπάνω περιοχές και ήδη από καιρό εργάζονται με συνέπεια για τον εντοπισμό και σύλληψή τους.

Ασκήθηκε ποινική δίωξη

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων αλλοδαπών ασκήθηκε ποινική δίωξη για το αδίκημα της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής τελεσθείσας από περισσότερους από δύο δράστες που έχουν ενωθεί για να διαπράττουν κλοπές κατά συνήθεια, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατ’ εξακολούθηση.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, στην ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό της παραπάνω αξιόποινης πράξης, καθώς και στην εξακρίβωση τυχόν τέλεσης άλλων αδικημάτων από τους ίδιους.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 210-6875200 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής και 210-6664830-31 του Τμήματος Ασφαλείας Παλλήνης, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας.

Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.