Συνελήφθησαν στην Παλλήνη 4 αθίγγανοι για διαρρήξεις οικιών./ Ερευνάται η συμμετοχή τους σε διαρρήξεις στο Πανόραμα

Συνελήφθησαν σήμερα, πρωί, στην Παλλήνη

σε κοντινή απόσταση από το κτιριακό συγκρότημα της πρώην ΑΛΕΞ ΠΑΚ

από στελέχη του Τμήματος Ασφαλείας Παλλήνης και από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, τέσσερις (4) αθίγγανοι ως ενεχόμενοι σε διαρρήξεις οικιών, σε δύο περιπτώσεις

στην Νέα Μάκρη και σε μία στη Ραφήνα.

Όπως εξακριβώθηκε από την πιστοποίηση των στοιχείων ταυτότητάς τους στο Τμήμα Ασφαλείας Παλλήνης , πρόκειται για άτομα με βαρύ ποινικό μητρώο ο ένας εκ των οποίων, είναι ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Οι συλληφθέντες κρατούνται και ανακρίνονται προκειμένου να διαπιστωθεί αν σχετίζονται με πρόσφατες διαρρήξεις στον οικισμό Πανόραμα Παλλήνης και για το λόγο αυτό εκλήθησαν τρεις οικογένειες από την εν λόγω περιοχή προς αναγνώριση τους.

Οι υπό κατηγορία αθίγγανοι κατά τη σύλληψη τους επέβαιναν αυτοκινήτου λευκού χρώματος με φιμέ τζάμια για το οποίο και έγινε προσωρινή πράξη κατάσχεσης.

Με αφορμή την σύλληψη των τεσσάρων αθιγγάνων και το γεγονός ότι ένας εξ αυτών ήταν εκτός φυλακής με περιοριστικούς όρους, επανέρχεται το ζήτημα των αποφάσεων των Δικαστικών Αρχών οι οποίες, με τις αλλεπάλληλες αποφυλακίσεις με περιοριστικούς όρους ή τις μη προφυλακίσεις ατόμων που συλλαμβάνονται για αποδεδειγμένες εγκληματικές πράξεις, ουσιαστικά υποσκάπτουν την ασφάλεια των πολιτών αφού στις περισσότερες περιπτώσεις όταν αποκτούν την προσωρινή ελευθερία τους επαναδραστηριοποιούνται στο κοινό έγκλημα.

Η κατάσταση, έχει οδηγηθεί σε τέτοιο σημείο, ώστε ένας σημαντικός αριθμός ατόμων που συλλαμβάνονται να είναι καλά γνώριμοι από προγενέστερες συλλήψεις τους με τους αστυνομικούς δίωξης.

Συνεχίζεται η υποστελέχωση των Αστυνομικών Τμημάτων

Τέλος, να επισημανθεί για μία ακόμη φορά το απαράδεκτο φαινόμενο της συνεχιζόμενης υποστελέχωσης των Τμημάτων Τάξεων και Ασφάλειας παρά τα κατά καιρούς εξαγγελόμενα. Στην Παλλήνη, ειδικότερα στο Τμήμα Ασφαλείας, υπηρετούν 13 με 14 άτομα και πολύ ελάχιστα υψηλότερος είναι ο αριθμός των στελεχών στο αντίστοιχο Τμήμα του Γέρακα.

Με αυτό το ανθρώπινο δυναμικό σε ένα Δήμο με πραγματικό πληθυσμό γύρω στις 70.000 δεν διασφαλίζεται ούτε στοιχειωδώς η ασφάλεια των πολιτών και είναι θαύμα στην κυριολεξία πως τόσο λίγοι άνθρωποι μπορούν και ανταποκρίνονται στα υπηρεσιακά καθήκοντά τους.