Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί για ληστείες σε Παλλήνη και Γέρακα

Λήστεψαν πριν λίγες ημέρες στην Παλλήνη και internet caféé

Σημαντική επιτυχία του Τμήματος Ασφαλείας Παλλήνης στην καταστολή του κοινού εγκλήματος στην περιοχή μας. Τα στελέχη του, με επικεφαλής τον υποδιοικητή τους κ. Χαράλαμπο Στεφανόπουλο έδρασαν έγκαιρα και με αποφασιστικότητα τα μεσάνυχτα Τετάρτης προς Πέμπτη 16 Μαίου 2013, συμβάλλοντας στον εντοπισμό και τη σύλληψη τριών επικίνδυνων για τη δημόσια ασφάλεια, ατόμων αλβανικής υπηκοότητας.
Οι τρεις αλλοδαποί, υπό την απειλή όπλων υποχρέωσαν προχθές το βράδυ στην περιοχή της Παιανίας οδηγό ταξί να τους παραδώσει χρήματα και αυτοκίνητο για να ξεκινήσουν από εκεί και μετά ένα «δρομολόγιο» τρόμου και βίας σε βάρος ανύποπτων βιοπαλαιστών του μεταμεσονυκτίου, σε δύο πρατήρια υγρών καυσίμων. Η πρώτη επίθεση τους έγινε σε πρατήριο επί της λεωφόρου Μαραθώνος λίγο πριν το κτίριο της πρώην Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής. Στρέφοντας τα όπλα τους κατά του επίσης αλλοδαπού εργαζόμενου, του πήραν το ποσό των εισπράξεων και συνεχίζοντας το δρομολόγιό τους προς την Παλλήνη σταμάτησαν στο πρώτο ανοιχτό πρατήριο υγρών καυσίμων που βρέθηκε στο δρόμο τους. Λίγο, μετά, το Σταυρό του Γέρακα.

Οι ληστές μπήκαν στο χώρο που βρισκότανε το ταμείο του πρατηρίου και υπό την απειλή των όπλων απαίτησαν τις εισπράξεις. Στα δευτερόλεπτα που εξελίσσονταν οι στιχομυθίες υπαλλήλου και ληστών, εμφανίστηκε αυτοκίνητο με τον οδηγό να περιμένει στην αντλία και οι δράστες, στον κίνδυνο να αποκαλυφθεί ο σκοπός της παρουσίας τους, απαίτησαν από τον υπάλληλο να βγει και να εξυπηρετήσει τον πελάτη.

Έτσι κι έγινε, με μία όμως αναπάντεχη εξέλιξη….

Ο υπάλληλος του πρατηρίου με τη γλώσσα του σώματος έδωσε στον πελάτη να καταλάβει ότι οι ….κύριοι που βρίσκονταν στο ταμείο ήταν ληστές, με συνέπεια, στα επόμενα λίγα λεπτά και αφού είχε ήδη απομακρυνθεί ο πολίτης από το πρατήριο να ενημερώσει τηλεφωνικά την Άμεση Δράση. Ταυτόχρονα, ενημερώνεται και ο υποδιοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Παλλήνης κ. Χαρ. Στεφανόπουλος που βρισκότανε στο γραφείο του και ο οποίος αφού δίνει εντολή στα πληρώματα των πέντε αστυνομικών οχημάτων που περιπολούσαν βαθιά μεσάνυχτα στην περιοχή Παλλήνης, Γέρακα και Αγίας Παρασκευής να σπεύσουν στο πρατήριο που έγινε η ληστεία, μεταβαίνει επί τόπου και συντονίζει τις έρευνες εντοπισμού των δραστών, οι οποίοι, με το κλεμμένο ταξί είχαν ήδη χαθεί μέσω των παράπλευρων δρόμων. Στην αναζήτηση των κακοποιών προστίθεται και το πλήρωμα ενός περιπολικού από την αστυνομική υπηρεσία της Νέας Μάκρης με εντολή, να διερευνηθούν όλοι οι δρόμοι στην περιοχή Ανθούσας –Παλλήνης.

Η αναζήτηση έγινε και στέφθηκε με επιτυχία. Σε στενόδρομο πλησίον του αμαξοστασίου της ΕΘΕΛ, στην Ανθούσα, εντοπίζονται από το πλήρωμα του περιπολικού δύο άτομα τα οποία αιφνιδιασμένα από τους προβολείς του αστυνομικού οχήματος και τις προσκλήσεις των αστυνομικών να ακινητοποιηθούν στο σημείο που βρίσκονταν, επιχείρησαν, τρέχοντας, να διαφύγουν. Τελικά, συλλαμβάνεται ο ένας και διαφεύγει βοηθούμενος από το σκοτάδι, ο δεύτερος. Επί τόπου, σπεύδει και ο κ. Χ. Στεφανόπουλος, αντιλαμβάνεται ότι ο συλληφθείς είναι ένας από τους τρεις δράστες των δύο ληστειών και για να επιβεβαιώσει την εκτίμηση του, τον μεταφέρει στο πρατήριο υγρών καυσίμων στον Σταυρό του Γέρακα όπου και αναγνωρίζεται από τον υπάλληλο, παρά το γεγονός ότι είχε στο μεταξύ προλάβει να αλλάξει ένδυση, προφανώς για να προκαλέσει σύγχυση στο ενδεχόμενο που θα συλλαμβάνονταν.
Της υπόθεσης επιλήφθηκε σήμερα και η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βορειανατολικής Αττικής –αυτό συμβαίνει όταν οι δράστες ενός εγκλήματος αναπτύσσουν δράση σε περισσότερες της μίας περιοχής και στην προκειμένη περίπτωση υπήρξε από τους τρεις κακοποιούς η ληστεία του οδηγού ταξί στην Παιανία – με αποτέλεσμα να συλληφθούν σήμερα, απόγευμα, και οι άλλοι δύο αυτουργοί των ληστειών.

Λήστεψαν πριν λίγες ημέρες στην Παλλήνη και internet caféé

Σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες του ‘Ν’ οι τρεις συλληφθέντες είναι οι δράστες της ληστείας που έγινε πριν λίγες ημέρες σε internet caféé επί της οδού Τήνου, στην Παλλήνη –στο τμήμα που εκτείνεται κάτω της λεωφ. Μαραθώνος-.
Μπήκαν στο κατάστημα αιφνιδιάζοντας πελάτες και ιδιοκτήτη και υπό την απειλή όπλων πήραν όσες εισπράξεις υπήρχαν και ότι έφεραν μαζί τους οι πελάτες –νεαρής ηλικίας ως επί το πλείστον- που αμέριμνοι σερφάρανε εκείνη τη στιγμή στο διαδίκτυο…
Η ένοπλη επιδρομή τους στον συγκεκριμένο χώρο, στοιχειοθετεί ως ένα βαθμό την επικινδυνότητα των εγκληματικών αυτών στοιχείων και παράλληλα εδραιώνει την πεποίθηση ότι ήταν ικανοί και για τα χειρότερα εάν και εφόσον έκριναν ότι κινδύνευαν να συλληφθούν.
Υπό το πρίσμα αυτών των διαπιστώσεων, η σύλληψή τους αποτελεί σημαντική επιτυχία και σε μεγάλο βαθμό πιστώνεται στα στελέχη του Τμήματος Ασφαλείας Παλλήνης και ειδικότερα, στα άμεσα αντανακλαστικά που επέδειξε ο υποδιοικητής τους, κ. Χαρ. Στεφανόπουλος στον οποίο έτυχε να «πέσει» το βάρος συντονισμού της περιπετειώδους προχθεσινής επιχείρησης.