Φορτίο λαθραίων τσιγάρων αξίας άνω των 150.000 € στα «χέρια» των τοπικών διωκτικών αρχών

Μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων αξίας άνω των 150.000 € εντοπίστηκε σε φορτηγό αυτοκίνητο δημόσιας χρήσης και κατασχέθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αττικής και του Τμήματος Ασφάλειας Παλλήνης.

Το αυτοκίνητο έφερε πλαστές πινακίδες και ο οδηγός του, έλληνας ομογενής από χώρα της πρώην ΕΣΣΔ, συνελήφθη και παραπέμφθηκε στην Εισαγγελική Αρχή Αθήνας.

Το όχημα παρακολουθούνταν από τη στιγμή που εισήλθε στην Αττική Οδό και στον τροχαίο φανοστάτη της εξόδου προς Παλλήνη οι αστυνομικοί του ζήτησαν να ακινητοποιήσει το αυτοκίνητο για τον συνήθη έλεγχο νομιμότητας.

Την ανάκριση του οδηγού και τη διερεύνηση της υπόθεσης χειρίστηκε ο διοικητής του Τμήματος Ασφάλειας Παλλήνης κ. Χαρ. Στεφανόπουλος.

Σύμφωνα με επιτελικά στελέχη της ΕΛ.ΑΣ, η κατασχεθείσα ποσότητα λαθραίων τσιγάρων εντάσσεται στα μεγάλα σε όγκο και αξία φορτία που εντοπίστηκαν τα τελευταία χρόνια.

Η επιτυχία των τοπικών διωκτικών αρχών αποκτάει ιδιαίτερη αξία και σημασία, δεδομένου ότι η υποστελέχωση των υπηρεσιών τους βρίσκεται σε επίπεδα που δεν αφήνουν χώρο να πάνε …παρακάτω!

Τα στελέχη των τοπικών αστυνομικών αρχών με τους «αλλοτριωμένους» μισθούς και τα απειροελάχιστα υποστηρικτικά μέσα (περιπολικά, κ.ά.) και έχοντας σχεδόν εικοσιτετράωρη επαγρύπνηση με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, δουλεύουν με φιλότιμο και αίσθημα ευθύνης, κάποτε όμως αυτό θα πρέπει να το καταλάβουν «εν τοις πράγμασι» και οι έχοντες την υπηρεσιακή και πολιτική ευθύνη τους.

Το καλό είναι ότι η τοπική κοινωνία το έχει συνειδητοποιήσει και το αναγνωρίζει. Ενδεχομένως αυτός να είναι και ο κύριος λόγος που περιβάλλει με συμπάθεια και εκτίμηση την τοπική αστυνομία και το έργο της.

Αρκεί όμως αυτό;