Σύλληψη Γερακιώτη για αλλεπάλληλες κλοπές μοτοσικλετών. Τις διέλυε και τις πωλούσε ως ανταλλακτικά.

Μία ακόμη επιτυχία του Τμήματος Ασφαλείας Γέρακα στο χώρο του κοινού εγκλήματος και μάλιστα σε δραστηριότητα που τείνει να εξελιχθεί σε ανείπωτο μαρτύριο εις βάρος μεγάλου αριθμού πολιτών κυρίως νεαρής ηλικίας. Πρόκειται για εγκληματίες που επιδίδονται στην κλοπή δίκυκλων οχημάτων υψηλού κυβισμού, τα οποία αποσυναρμολογούν και στην συνέχεια τα πωλούν στην αγορά έναντι …. ανταγωνιστικού τιμήματος.

Η εξάρθρωση αντίστοιχης εγκληματικής δράσης συνέβη το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης 7 Μαρτίου στο Γέρακα όταν στελέχη του Τμήματος Ασφαλείας με τον διοικητή τους κ. Νίκο Παπαγεωργίου εμφανίστηκαν ενώπιον του δράστη και του παρολίγον θύματος, πέρασαν τις χειροπέδες στον …αιφνιδιασμένο “πωλητή” ενός κινητήρα μοτοσικλέτας υψηλού κυβισμού και παράλληλα ζήτησαν από τον υποψήφιο, ανύποπτο αγοραστή, να έρθει στο Τμήμα για κατάθεση.

Δεν χρειάστηκε πολύ ώρα για να διαπιστωθεί από τους αστυνομικούς ότι ο αριθμός του κινητήρα ήταν παραποιημένος και μόλις, χρόνος δέκα λεπτών για να πειστεί ο συλληφθείς να αποκαλύψει τις “τεχνικές” αλλά και τον αριθμό των δίκυκλων οχημάτων που πρόλαβε να κλέψει.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο 53χρονος δράστης που ζει στο Γέρακα, αφαίρεσε επτά μοτοσικλέτες από τις περιοχές Αμπελοκήπων, Ζωγράφου και Γουδή, τις μετέτρεπε σε ανταλλακτικά και ακολούθως κάνοντας χρήση των δυνατοτήτων του internet, τα προωθούσε σε ενδιαφερόμενους έχοντας προηγουμένως καταρτίσει πλαστά έγγραφα για το “νομιμοφανές” της κλεμμένης πραμάτειας.

Ο τελευταίος από τους ενδιαφερόμενους έγινε μάρτυρας της επέμβασης των αστυνομικών και βέβαια όταν αντιλήφθηκε τι συνέβαινε ….μακάριζε την τύχη του που η σύλληψη έγινε λίγο πριν την ολοκλήρωση της συναλλαγής. Εξυπακούεται ότι η ομάδα του κ. Ν. Παπαγεωργίου είχε υπό παρακολούθηση τον δράστη επί ώρες πολλές πριν και εκ του αποτελέσματος, η υπομονή που επέδειξε βρήκε δικαίωση….

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.