Εξάρθρωση σπείρας ληστών με πεδίο δράσης την ευρύτερη περιοχή των Μεσογείων

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, σπείρα που διέπραττε ληστείες σε καταστήματα στην ευρύτερη περιοχή των Μεσογείων (Λαύριο, Καλύβια, Ανάβυσσος, Μαρκόπουλο, Σπάτα, Αρτέμιδα).

Συνελήφθησαν τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013 το πρωί, δύο μέλη της, ένας 61χρονος ημεδαπός και ένας 42χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, και αναζητείται μία 47χρονη ημεδαπή, καθώς και άγνωστος αριθμός συνεργών.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ένα μέλος της ομάδας εισέρχονταν στα καταστήματα και με την απειλή όπλου αφαιρούσε από τους υπαλλήλους και τους πελάτες, χρηματικά ποσά, κινητά τηλέφωνα, φορητούς Η/Υ και άλλα αντικείμενα. Στη συνέχεια, ο δράστης διέφευγε πεζός ή επιβιβαζόμενος σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, τα οποία οι συλληφθέντες είχαν προηγουμένως αφαιρέσει.

Από την έρευνα στην οικία του πρώτου συλληφθέντα βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα αεροβόλο όπλο με γεμιστήρα.

Σε βάρος του 42χρονου αλλοδαπού συλληφθέντα εκκρεμούν καταδικαστικές αποφάσεις και στερείται εγγράφων για τη νόμιμη παραμονή του στην χώρα.

Όπως εξακριβώθηκε, κατά το τελευταίο τετράμηνο, η παραπάνω σπείρα έχει διαπράξει δεκατρείς ληστείες και τρεις κλοπές οχημάτων στην ευρύτερη περιοχή των Μεσογείων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.