56χρονη προσποιούμενη τη χρηματίστρια οικειοποιήθηκε 252.000 ευρώ! Στα θύματά της & επιχειρηματίας που διαμένει στην Ανθούσα

56χρονη κατάφερε να εξαπατήσει 9 “υποψήφιους επενδυτές” και να τους αποσπάσει χρηματικό ποσό που φθάνει συνολικά τις 252.110 ευρώ με σκοπό να τα επενδύσει σε αγοραπωλησία μετοχών πιστωτικού ιδρύματος. Μεταξύ των θυμάτων της και επιχειρηματίας που διαμένει στην Ανθούσα. Για να πετύχει μάλιστα το σκοπό της, η 56χρονη παρουσίαζε ως άκρως δελεαστικά τα υποτιθέμενα κέρδη από την επένδυση.

Σε επικοινωνίες που είχαν οι εξαπατηθέντες με την 56χρονη, αυτή, προφασιζόμενη διάφορες συγκυρίες, σχετικά με την επικρατούσα οικονομική κατάσταση, ανέβαλε συνεχώς τον προσδιορισμό της χρονικής περιόδου απόδοσης των χρημάτων σε αυτούς.
Για τη συγκεκριμένη υπόθεση, το προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά.

  • Εξαπάτηση πολιτών που διαμένουν στα διοικητικά όρια του Δήμου Παλλήνης, διερευνούν αυτή την περίοδο οι αρχές Ασφαλείας. Ο καταγγελλόμενος ως δράστης χαρακτηρίζεται με βάση τα …κρατούντα “κοινωνικά στερεότυπα “ως πολίτης υπεράνω υποψίας” και φέρεται να έχει βάλει στο … χέρι αρκετούς συμπολίτες μας, με διαφορετική όμως μεθοδολογία από αυτήν της 56χρονης. Οι έρευνες συνεχίζονται και ευθύς ως ολοκληρωθούν και αποσταλεί ο φάκελος της υπόθεσης στην Εισαγγελία, ο “Ν” θα αναδείξει διεξοδικά το θέμα.

Ως τότε μία απλή σύσταση: να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν πρόκειται να εμπιστευθείτε τα χρήματά σας ή και τα …. όνειρά σας για ΄”αποδοτικές επενδύσεις”. -άραγε, υπάρχουν ακόμη….;-

Περί … “τσαντάκηδων” στην πλατεία Γέρακα

Τέλος και σε ότι αφορά την είδηση που πρόσφατα αναγράφηκε -και αναπαράχθηκε- σε ηλεκτρονικά μέσα περί αρπαγής τσάντας από τα χέρια 76χρονης γυναίκας στην πλατεία του Γέρακα, “με δράστες” κάποιους “τσαντάκηδες” η αλήθεια είναι διαφορετική από τον τρόπο που παρουσιάστηκε. Η ηλικωμένη έχει πάθηση διαβήτη σε επίπεδο 75% και κατά συνέπεια η όρασή της είναι περιορισμένη. Την ξέχασε σε παγκάκι καθήμενων επί της πλατείας κι όταν επανήλθε για να την αναζητήσει, επειδή δεν έβλεπε καλά, ζήτησε την συνδρομή παρισταμένων, πλην όμως ο “κρίσμος” χρόνος είχε ήδη παρέλθει και η τσάντα είχε ήδη χαθεί… Κάποιος ασυνείδητος φρόντισε να την πάρει κι αντί να την παραδώσει στην Αστυνομία επέλεξε να οικειοποιηθεί το σχετικά ασήμαντο σε χρήματα περιεχόμενο της.
Οι διευκρινήσεις για το περιστατικό μας δόθηκαν αρμοδίως από την πρώτη ημέρα που αναφέρθηκε από την παθούσα στο τοπικό Τμήμα Ασφαλείας Γέρακα.