Σύλληψη δύο αλλοδαπών για κλοπές από λουόμενους σε παραλίες των νοτίων προαστίων

Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες της 23 Αυγούστου 2017 στον Άλιμο, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ) δύο αλλοδαποί, εκ των οποίων ένας 26χρονος υπήκοος Συρίας και ένας 36χρονος υπήκοος Λιβάνου, για κλοπές από λουόμενους σε παραλίες των νοτίων προαστίων.

Ειδικότερα, οι δράστες εντοπίστηκαν στην περιοχή του Αλίμου και στην θέα των αστυνομικών επιχείρησαν να διαφύγουν απορρίπτοντας στο έδαφος δύο σακίδια πλάτης. Οι δράστες έπειτα από καταδίωξη, ακινητοποιήθηκαν ενώ στο εσωτερικό των τσαντών βρέθηκαν μεταξύ άλλων προσωπικά έγγραφα τρίτων προσώπων, γυναικεία ενδύματα καθώς και μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Από την περαιτέρω έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Αλίμου, προέκυψε ότι οι δράστες από τις αρχές του τρέχοντα μήνα, προέβαιναν συστηματικά στην διάπραξη κλοπών από λουόμενους σε παραλίες των νοτίων προαστίων.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα έχουν εξιχνιασθεί δεκαέξι (16) περιπτώσεις κλοπών από πλαζ στο Παλαιό Φάληρο, στον Άγιο Κοσμά, στο Ελληνικό, στον Άλιμο, στη Βούλα, στη Βάρκιζα και στην Βουλιαγμένη.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.