Οικογενειακή τραγωδία στο Μαρκόπουλο: μητέρα και η 17χρονη κόρη της, νεκρές.

Οικογενειακή τραγωδία σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου, 17 Οκτωβρίου 2017, στο Μαρκόπουλο, σε μονοκατοικία επί της οδού Ελληνικής Δημοκρατίας 13. Γυναίκα 51 ετών αφού κλείδωσε τον σύζυγό της στο υπόγειο του σπιτιού τους, μαχαίρωσε την 17χρονη κόρη της προκαλώντας το θάνατο της  και στη συνέχεια αυτοκτόνησε. Mητέρα και η κόρη βρέθηκαν νεκρές στην αυλή του σπιτιού από τον σύζυγο της “πρωταγωνίστριας” του δράματος ο οποίος, κατάφερε παραβιάζοντας την πόρτα του υπογείου  να σπεύσει, στο σημείο της τραγωδίας.

Σύμφωνα με την μαρτυρία του συζύγου και πατέρα της 17χρονης, η γυναίκα αντιμέτωπιζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, ακολουθούσε βαριά φαρμακευτική αγωγή, -οι αστυνομικοί βρήκαν στην κουζίνα του σπιτιού τα φάρμακα και τα κατέσχεσαν ως στοιχεία προανακριτικού υλικού- και από το πρωί του Σαββάτου βρισκόταν σε κατάσταση εκτός ελέγχου.

Η γνωμάτευση του ιατροδικαστή ως προς την 17χρονη αναφέρεται σε “αμυντικά τραύματα” πιθανολογώντας ότι το κορίτσι πέθανε προσπαθώντας να αποτρέψει τη μητέρα της από την αυτοκτονία και κατά δεύτερο, τον εαυτό της. Κατά την συμπλοκή η 17χρονη δέχθηκε τη μοιραία μαχαιρά στην καρωτίδα και –κατά τον ιατροδικαστή- ακολούθησε η αυτοκτονία της μητέρας.

Η θανούσα, ήταν συνταξιούχος της “Ολυμπιακής Αεροπορίας” και ο σύζυγος και πατέρας, διευθυντικό στέλεχος μεγάλης τουριστικής εταιρίας. Η 17χρονη ήταν μαθήτρια Λυκείου.

Η τραγωδία προκάλεσε αναστάστωση στην τοπική κοινωνία και μόλις λίγη ώρα μετά την γνωστοποίηση της είδησης, έσπευσε στην περιοχή μεγάλος αριθμός πολιτών, ειδκότερα, συμμαθητές της 17χρονης, όλοι τους με ένα καλό λόγο για το χαρακτήρα και την προσωπικότητα της.

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.