Με κίνητρο την “εκδίκηση” η δολοφονία του Μανούσου Ριτζάκη. Συνελήφθη ο πατέρας του δολοφονηθέντος Θ. Γαλαζούλα

Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η δολοφονία του 59χρονου Μανούσου Ριτζάκη η οποία διαπράχθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου, 15 Ιουλίου 2017, επί της Λεωφ. Μαραθώνος έναντι της επιχείρησης πώλησης κρεάτων, “Ανδριόπουλος”. 

 

(Το σχετικό ρεπορτάζ του ‘Ν” θα το ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)

Οι εξ αρχής υποψίες της αστυνομίας προς το στενό περιβάλλον του 20χρονου σπουδαστή Θοδωρή Χαλαζούλα ο οποίος βρέθηκε δολοφονημένος στις 8 Μαίου 2016 στην περιοχή Άγιος Πέτρος της Πεντέλης με βασικό ύποπτο διάπραξης του εγκλήματος το γιο του Μανούσου Ριτζάκη, επιβεβαιώθηκαν.

Συγκεκριμένα: με ένταλμα της Τακτικής Ανακρίτριας η οποία χειρίζεται την υπόθεση μετά τη λήψη της δικογραφίας από την Ελληνική Αστυνομία, συνελήφθη, χθες βράδυ,  Πέμπτη, 10 Αυγούστου στην κατοικία του στα Γλυκά Νερά, ο 49χρονος πατέρας του Θοδωρή Χαλαζούλα ως βασικός ύποπτος της δολοφονίας του Μανούσου Ριτζάκη.

Ο συλληφθείς αρνήθηκε να  απαντήσει σε σειρά ερωτήσεων που του υποβλήθηκαν, επιμένοντας σε μια μόνο φράση: “δεν ομολογώ το έγκλημα, δεν μετανοιώνω,  του άξιζε αυτό που έπαθε….”

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί το όπλο με το οποίο διαπράχθηκε η δολοφονία. 

 

Έγκυρες πληροφορίες του “Ν” από πηγές της αστυνομίας, εμφανίζουν τον συλληφθέντα ως ιδιαίτερα καταβεβλημένο, εστιάζοντας κατά κύριο λόγο τις αναφορές του στον δολοφονημένο γιο του -“η ζωή μου δεν έχει νόημα από την ημέρα που  έφυγε το παλικάρι μου” φέρεται να επαναλαμβάνει- αδιαφορώντας για τις αποδιδόμενες εναντίον του κατηγορίες.

Τα στοιχεία τα οποία κατά την αστυνομία “ισχυροποιούν” τις ενδείξεις εμπλοκής του 49χρονου στη δολοφονία του Μανούσου Ριτζάκη, είναι:

  1. Η καταγραφή της παρουσίας του στο χώρο και στο χρόνο της δολοφονίας από κάμερες ασφαλείας.

  2. Η λειτουργία του κινητού τηλεφώνου του στην εγγύς περιοχή στις ώρες που φέρεται να διαπράχθηκε η δολοφονία.Αποσπασματικές “υπαινικτικές”  κουβέντες του ιδίου σε τηλεφωνικές συνομιλίες του, τα πρώτα 24ωρα μετά τη δολοφονία του Μανούσου Ριτζάκη

  3. Η αναγνώριση του στην περιοχή της δολοφονίας από “διερχόμενο μάρτυρα” η οποία, όμως, εμφανίζει “κάποια κενά” όταν ο μάρτυρας εκλήθη να δει τον συλληφθέντα με ενδιάμεση παρεμβολή υαλοπίνακα.

Νεότερες πληροφορίες του “Ν” ως προς τα στοιχεία ενοχής του συλληφθέντα, αναφέρουν ότι στη διάθεση της αστυνομίας υπάρχει ένα επιπρόσθετο “ακλόνητο” στοιχείο” το οποίο “κρατείται” προς αξιοποίηση “σε χρόνο που τα στελέχη της αστυνομίας θα επιλέξουν…” 

Τέλος, έγινε γνωστό, ότι ολιγάριθμη δύναμη στελεχών της ΕΛ.ΑΣ, επιφορτίστηκε με την ευθύνη διερεύνησης “τυχόν συνθηκών που παρεπέμπουν σε ενδεχόμενα εξέλιξης της βεντέτας…”

Στο πλαίσιο αυτής της εντολής, έγιναν συστάσεις προς “οικείες κατευθύνσεις” με την προτροπή “να είναι προσεκτικοί και για τη δική τους ασφάλεια…”  

Το περιεχόμενο της ανακοίνωσης της Αστυνομίας για τη σύλληψη του 49χρονου υπόπτου

Εξιχνιάσθηκε, από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η ανθρωποκτονία 60χρονου ημεδαπού, ο οποίος, απογευματινές ώρες της 15-7-2017, βρέθηκε δολοφονημένος εντός του αυτοκινήτου του, στη Λεωφόρο Μαραθώνος στον Γέρακα.

Όπως προέκυψε από την ενδελεχή έρευνα και τη συνδυαστική αξιολόγηση του προανακριτικού υλικού, δράστης είναι ένας 49χρονος ημεδαπός.

Το θύμα ήταν πατέρας 23χρονου ημεδαπού, ο οποίος την 24-11-2016 συνελήφθη ως ο δράστης της ανθρωποκτονίας 20χρονου ημεδαπού, γιού του 49χρονου συλληφθέντα, ο οποίος είχε δολοφονηθεί στις 8-5-2016 στην περιοχή Άγιος Πέτρος της Πεντέλης.

Σε βάρος του 49χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία η οποία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και η υπόθεση παραπέμφθηκε για διενέργεια κυρίας ανάκρισης σε Τακτική Ανακρίτρια η οποία εξέδωσε ένταλμα, δυνάμει του οποίου την 10-8-2017, συνελήφθη.”