Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες και τα στοιχεία των δολοφόνων του δικηγόρου Ζαφειρόπουλου

Στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, έδωσε το πρωί της Πέμπτης η ΕΛ.ΑΣ τα στοιχεία ταυτότητας και τις φωτογραφίες των δύο δραστών της δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Ο πρώτος δράστης που έχει συλληφθεί ως φυσικός αυτουργός και οδήγησε με την ομολογία του στο να ξετυλιχτεί το κουβάρι της δολοφονίας είναι ο IBRAHIM ή BRAHIMAJ ή BRAHIMAS ή KASTRIOT, LAVDIMIR ή MIKELA ή IBRAHIM του KORON ή COURDRETI και της DALADUSHE ή TALANDOUSI ή TARADUSHE ή HENRIME, γεννηθείς το 1985 ή το 1989 ή το 1991 στην Αλβανία.


Ο δεύτερος φυσικός αυτουργός που πιθανότατα έχει φύγει για τη χώρα του είναι ο MATA ALEKSANDROS ή ENO ή ALEKSANDRO του ΠΕΤΡΑΚΗ ή PETRAKHS ή PETRAQ και της ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ή BASILIKH ή VASILIKI, γεννηθείς την 14-1-1987 στην Αλβανία.

Σε βάρος τους, ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας με πρόθεση από κοινού, της ληστείας από κοινού κατά συρροή, της παράνομης οπλοφορίας και της οπλοχρησίας

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, διάρκειας μέχρι 1-5-2018, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και την ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω εγκλημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, η αστυνομία παρακαλεί τους πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476228, 210-6476911 του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας.

Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Πώς οδηγήθηκε η ΕΛ.ΑΣ  στη σύλληψή του 32χρονου 

Ο 32χρονος Ρομά αλβανικής καταγωγής που ομολόγησε πως δολοφόνησε τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο πέραν της προκαταβολής των 3.000 ευρώ θα έπαιρνε από τους Αλβανούς καταδίκους, που είναι οι ηθικοί αυτουργοί, συνολικά 20.000 ευρώ για να εκφοβίσει, όπως ισχυρίζεται, τον δικηγόρο. Τελικά, ο εκφοβισμός κατέληξε σε δολοφονία.

Ο δράστης συνελήφθη το περασμένο Σάββατο σε καταυλισμό Ρομά στην Πάτρα. Η αστυνομία διαπίστωσε από την πρώτη στιγμή πως ήταν κατάδικος και πως είχε κάποια στιγμή πάρει άδεια, αλλά στη συνέχεια δεν επέστρεψε ποτέ στο σωφρονιστικό κατάστημα. Αναχωρώντας από τη φυλακή για την άδειά του είχε καταθέσει και τον αριθμό τηλεφώνου της μητέρας του, διά του οποίου οι σωφρονιστικές αρχές θα μπορούσαν να έρθουν σε επαφή μαζί του.

Η αστυνομία, όπως ήταν φυσικό, παγίδευσε αυτό το τηλέφωνο και κατέγραψε συνομιλία, κατά τη διάρκεια της οποίας ο δράστης ενημέρωνε πως βρίσκεται στο επίκεντρο αστυνομικής έρευνας για κάποιο συμβάν. Έτσι, η ΕΛ.ΑΣ. ταυτοποίησε το δολοφόνο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.