Πάνω από 2.000 …σύντεκνοι και μη, στο μέχρι πρωίας γλέντι του Συλλόγου Κρητών Ανθούσας, Γέρακα, Παλλήνης!

Ολοκληρώθηκε και φέτος με ιδιαίτερη επιτυχία, η καθιερωμένη εκδήλωση της γιορτής Τσικουδιάς που διοργανώθηκε από το Σύλλογο Κρητών Ανθούσας, Γέρακα, Παλλήνης  “Η Μεγαλόνησος” υπό την αιγίδα του Δήμου Παλλήνης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Σεπτέμβρη. Από πολύ νωρίς άρχισε η προσέλευση του κόσμου στο χώρο του parking του κολυμβητηρίου,  δημιουργώντας το αδιαχώρητο.  

Τα 2.000 τραπεζοκαθίσματα αποδείχθηκαν λίγα και δυστυχώς δεν ήταν εφικτό να διατεθούν περισσότερα. Το ρακοκάζανο είχε στηθεί από πολύ νωρίς και χάρη στον πρώην πρόεδρο του Συλλόγου μας τον Μανώλη Αλεξανδράκη, οι επισκέπτες είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν τον τρόπο απόσταξης της τσικουδιάς.

Για άλλη μια χρονιά ο Γιώργης Χριστουλάκης έβαλε όλη την μαεστρία του και ετοίμασε το πατροπαράδοτο πιλάφι. Το πιλάφι που η φήμη του έχει ξεπεράσει τα όρια του Συλλόγου και του Δήμου μας.

Στον ίδιο χώρο βρισκόταν και ο χορηγός μας Βαγγέλης Αλμπάνης με την ομάδα του από το Cook & Grill για να μας προσφέρει και άλλες διαφορετικές γεύσεις ώστε ο κόσμος να έχει τη δυνατότητα και άλλων επιλογών πέρα από το βραστό και το πιλάφι που προσέφερε ο σύλλογος μας.

Με το συγκρότημα των Φωκά Μουρτζάκη και Παναγιώτη Κουτούζου, αρχικά τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου μας (παιδικό, εφηβικό, ενηλίκων αρχάριων και προχωρημένων) παρουσίασαν Κρητικούς χορούς προβάλλοντας με τον καλύτερο τρόπο την προσπάθεια που καταβάλουν ο χοροδιδάσκαλος Μύρωνας Σαπουντζής με τον Γιώργο Καρασταμάτη, καθ΄ ολη την διάρκεια της χρονιάς .

Στην συνέχεια η πίστα παραχωρήθηκε στον κόσμο που γλέντησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου απευθύνει ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εθελοντές που από το προηγούμενο βράδυ, το πρωί της ίδιας ημέρας αλλά και μέχρι το ξημέρωμα της επομένης, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό προκειμένου να πραγματοποιηθεί η δύσκολη αυτή εκδήλωση.

Να ευχαριστήσουμε επίσης όλους εσάς τους Κρητικούς και όχι μόνο, που για μια ακόμα χρονιά μας ακολουθείτε και συμμετέχετε με τόσο ενθουσιασμό στις εκδηλώσεις μας.

Ευχόμαστε και ελπίζουμε να είμαστε όλοι γεροί και δυνατοί ώστε να ξανασυναντηθούμε στην γιορτή Τσικουδιάς 2018.