Εργαζόμενοι στην Αποχέτευση ΕΥΔΑΠ: “Να διασφαλιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας της ΕΥΔΑΠ”

Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στην Αποχέτευση ΕΥΔΑΠ υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα του Οργανισμού. 


Αθήνα 13.01.2018

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση ευθυγραμμισμένη με τακτικισμούς που υιοθετήθηκαν από όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις των τελευταίων 8 ετών οι οποίες έχουν επιβάλει τη χώρα σε διαρκή κατάσταση υπερεπείγοντος, φέρνει με τη διαδικασία του επείγοντος ένα πολυσέλιδο νομοσχέδιο μαμούθ που θα σαρώσει τα πάντα θυσιάζοντας με αυτό το τρόπο στο βωμό των δανειστών κάθε αρχή καλής νομοθέτησης και ανοιχτής διακυβέρνησης.

Στο πλήθος των διατάξεων του πολυνομοσχεδίου συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων η μετακίνηση των μετόχων της ΕΥΔΑΠ και άλλων δημοσίων επιχειρήσεων απευθείας στο Υπερταμείο και ο περιορισμός του δικαιώματος στην απεργία που αγγίζει τα όρια της κατάργησης του συνταγματικά κατοχυρωμένου αυτού δικαιώματος.

Είναι ξεκάθαρες πλέον οι προθέσεις της κυβέρνησης για το ξεπούλημα των δημοσίων αγαθών του νερού και των υπηρεσιών υγιεινής αφού η μεταφορά των μετοχών στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (σύμφωνα και με τον ιδρυτικό της νόμο 4389/16 άρθ. 184 παρ. 4 «Η Εταιρεία δεν ανήκει στο δημόσιο ή ευρύτερο δημόσιο τομέα, όπως αυτός εκάστοτε ορίζεται»), αποτελεί άμεση ιδιωτικοποίηση.

Η ρύθμιση του περιορισμού στο δικαίωμα της απεργίας που προσπαθεί να ανακόψει τη δυνατότητα των πρωτοβάθμιων σωματείων να αποφασίζουν απεργιακή κινητοποίηση, σε συνδυασμό με την υφιστάμενη κατάσταση των πολλαπλών δικαστικών αποφάσεων περί καταχρηστικών και παράνομων απεργιών, λειτουργώντας διαλυτικά στο τελευταίο ανάχωμα των εργαζομένων απέναντι στις πιέσεις των εργοδοτών.

Οι εργαζόμενοι δε μπορεί και δε πρέπει να μείνουμε με σταυρωμένα χέρια.

Οι εργαζόμενοι μαζί με τους πολίτες υπερασπιζόμαστε τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα, όπως το δικαίωμα στο νερό και το δικαίωμα στην απεργία.

Οι εργαζόμενοι δεν αποδεχόμαστε την ιδιωτικοποίηση του φυσικών αγαθών όπως το νερό

Οι εργαζόμενοι δεν χαρίζουμε τα κεκτημένα που αποκτήθηκαν με αγώνες.

Το Σωματείο μας σας καλεί όλους, τη Δευτέρα 15-1-2018 σε Στάση Εργασίας 12:00-15:00 μμ. (συγκέντρωση έξω από το κτήριο της Λαοδικείας) και σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ στις 18:00 μμ. στο Σύνταγμα.

Συμμετέχουμε στη στάση εργασίας της ΟΜ.Ε και στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ, 

διαδηλώνουμε και Απαιτούμε :

Διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα της ΕΥΔΑΠ και όλων των Οργανισμών και Επιχειρήσεων κοινωνικής ωφελείας. Καμία αλλαγή στο δικαίωμα της απεργίας. Προστασία των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, προστασία της πρώτης κατοικίας.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Για το
Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΑΝΤΙΤΣΑΣ       ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ