Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντιπτέρισης για ΆμεΑ η Δήμητρα Κοροκίδα από τα Γλυκά Νερά

Η Πρόκριση στο 12ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντιπτέρισης για ΆμεΑ (Para Badminton) για την Δήμητρα Κοροκίδα αθλήτρια του καταξιωμένου προπονητή Βασίλη Κατσίφα που δραστηριοποιείται στα Μεσόγεια Αττικής, παιδιά και οι δυο της τοπικής κοινωνίας των Γλυκών Νερών, συνιστά εξαιρετική επιτυχία και παράλληλα εφαλτήριο για νέες διακρίσεις.

Στην λίστα που δημοσίευσε μόλις εχθές η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αντιπτέρισης (Μπάντμιντον) ΒWF η Ελληνίδα Αθλήτρια βρίσκεται στο νούμερο 28 στο αγώνισμα του Απλού Γυναικών και έτσι έχει δικαίωμα να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα πραγματοποιηθεί στη Βασιλεία (Basel) στην Ελβετία 20 – 25 Αυγούστου.

Πρόκειται για μεγάλης σημασίας επιτυχία της Ελληνικής Αντιπτέρισης καθώς στο συγκεκριμένο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο οι 32 καλύτεροι αθλητές/τριες στον κόσμο με βάση την Παγκόσμια Κατάταξη.

Επίσης, η Παρα Ολυμπιονίκης Δήμητρα Κοροκίδα έχει πάρει την πρόκριση και για το αγώνισμα του Διπλού Μικτού WH 1 – WH 2 που έχει την δυνατότητα να αγωνιστεί ως ζευγάρι με τον Αυστραλό Menzoney Grant, αν αποδεχθεί και αυτός την πρόσκληση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντιπτέρισης για ΑμεΑ (Para badminton) θα διεξαχθεί στο ίδιο μέρος και τις ίδιες ημερομηνίες με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντιπτέρισης για αρτιμελείς αθλητές/τριες γεγονός που αποδεικνύει το υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού αλλά και θεάματος που προσφέρει.