Κατερίνα Στεφανίδη : Δέκατο μετάλλιο σε πέντε χρόνια!

Η Κατερίνα Στεφανίδη χάρισε στη χώρα μας το πρώτο μετάλλιο από το παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου που διεξάγεται στην Ντόχα.

Η πρωταθλήτρια μας πέρασε με τη δεύτερη προσπάθεια τα 4,85μ., και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο επί κοντώ. Η Νικόλ Κυριακοπούλου πλασαρίστηκε στη 13η θέση.

Οι προσπάθειες της Κατερίνας Στεφανίδη, όπως και των υπολοίπων αθλητριών, άρχισαν από τα 4,50μ.

Η «χρυσή» Ολυμπιονίκης του 2016 υπερέβη αυτό το ύψος όπως και τα 4,70μ. με την πρώτη προσπάθεια. Στα 4,80μ. έριξε τον πήχη με τα πόδια αλλά το δεύτερό της άλμα ήταν εκπληκτικό.

Στο ύψος των 4,80μ. φάνηκαν ποιες αθλήτριες θα μπορούσαν να πρωταγωνιστήσουν. Από τις 12 που είχαν υπερβεί τα 4,70μ., μόλις έξι πέρασαν τα 4,80μ. Ανάμεσά τους δεν ήταν οι Ολυμπιονίκες Τζένιφερ Σουρ (ΗΠΑ) και Γιαρισλέι Σίλβα (Κούβα).

Η πρώτη που βρέθηκε πάνω από τα 4,85μ. ήταν η Σάντι Μόρις (ΗΠΑ) και ακολούθησε η Αντζέλικα Σιντόροβα, η Ρωσίδα που αγωνίζεται με ουδέτερη σημαία. Η Κατερίνα με το δεύτερο άλμα της κατέκτησε και αυτό το ύψος. Η Χόλι Μπραντσόου είχε δύο άκυρα στα 4,85μ., και επιχείρησε να κάνει ένα άλμα στα 4,90 αλλά έριξε τον πήχη.

Η Σάντι Μόρις και η Αντζέλικα Σιντόροβα με πολύ ωραίες προσπάθειες «πέταξαν» πάνω και από τα 4,90 ενώ η Κατερίνα είχε άκυρο το πρώτο άλμα.

Η πρωταθλήτριά μας, που είχε εξασφαλίσει το χάλκινο μετάλλιο, αποφάσισε να ρισκάρει, να αφήσει αυτό το ύψος, και να συνεχίσει με τις δύο αντιπάλους της στα 4,95μ. Είχε όμως δύο άκυρα άλματα, με το δεύτερο να δείχνει ότι το «έχει» και αυτό το ύψος. Η μόνη που πέρασε πάνω από τα 4,95μ. ήταν η Σιντόροβα, η οποία κατέκτησε και το χρυσό μετάλλιο με δεύτερη την Αμερικανίδα.

Η Νικόλ Κυριακοπούλου, η οποία επανήλθε ύστερα από τραυματισμό, πέρασε με την πρώτη τα 4,50μ. και είχε τρεις άκυρες στα 4,70.