Χάλκινο μετάλλιο στο επί κοντώ και εντυπωσιακή επίδοση για την Νικόλ Κυριακοπούλου

Νικόλ Κυριακοπούλου

Ένας από τους συγκλονιστικότερους αγώνες όλων των εποχών στο γυναικείο επί κοντώ κλειστού στίβου διεξήχθη στο Μπέρμιγχαμ και ανάμεσα στις πρωταγωνίστριες ήταν και η Νικόλ Κυριακοπούλου, η οποία έδειξε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση εν όψει του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Γλασκώβης.

Η πρωταθλήτρια πέρασε πάνω από τα 4,81 και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο μίτινγκ της IAAF.

Η Κατερίνα Στεφανίδη έμεινε στα 4,71 και είχε τρεις αποτυχημένες στα 4,81.

Η διοργάνωση έμεινε στην… ιστορία του γυναικείου επί κοντώ, διότι τρεις αθλήτριες βρέθηκαν πάνω από τα 4,81 και αυτό δείχνει ότι σε λίγες ημέρες στη Γλασκώβη οι «κυρίες των αιθέρων» είναι έτοιμες για να προσφέρουν ένα εντυπωσιακό θέαμα.

Πρώτη ήρθε η Βρετανίδα Χόλι Μπράντσοου, που υπερέβει τα 4,81 με την πρώτη, δεύτερη η Κέιτι Ναζότ (ΗΠΑ) με 4,81 (με την τρίτη), και στην τρίτη θέση η Νικόλ Κυριακοπούλου (4,81 επίσης με την 3η προσπάθεια).

Και οι τρεις αθλήτριες επιχείρησαν να κατακτήσουν τα 4,88 αλλά δεν τα κατάφεραν.

Τα 4,81 στον κλειστό αποτελούν για τη Νικόλ Κυριακοπούλου την μέχρι τώρα καλύτερη επίδοσή της στον κλειστό. Την είχε πετύχει το 2016. Στη συνέχεια, εξαιτίας ενός τραυματισμού έμεινε εκτός αγώνων και, μετά, έγινε μητέρα. Επέστρεψε στους αγωνιστικούς χώρους τα 2018 και το καλοκαίρι αναδείχθηκε δευτεραθλήτρια Ευρώπης.

Αναδημοσίευση