Οι παλιές αγάπες, πληγώνουν!

Η σχέση του Παναθηναϊκού με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς έχει περάσει από αρκετά στάδια τα τελευταία χρόνια. Τώρα, ένας από τους δυο, ο ηττημένος, θα πληγωθεί αρκετά. Ωραία ματς και στο ποδοσφαιρικό πρόγραμμα της Τετάρτης. 

Ικανοποιητικότατη η δράση την Τετάρτη με πλήρη (σχεδόν) αγωνιστική στη Γαλλία, κύπελλα σε Αγγλία, Ισπανία αλλά και αγωνιστική στην Ευρωλίγκα με τέσσερα ματς και μονομαχία Ομπράντοβιτς – Παναθηναϊκού.

Εισαι ενήμερος για τις εξελίξεις στις Μόνιμες Άδειες Στοιχήματος

Αρχίζουμε με τα μπασκετικά, αφού εκεί είναι το ελληνικό -ελέω Παναθηναϊκού- ενδιαφέρον. Ο εξάστερος ταξιδεύει στην Κωνσταντινούπολη για να παίξει με τη Φενέρμπαχτσε του Ζέλικο Ομπράντοβιτς (19:45). Δεν έχει καταφέρει να κερδίσει στην Πόλη, ο Παναθηναϊκός όσο καιρό ο Ζοτς είναι στον πάγκο της Φενέρ. Ίσα-ίσα, χάνει κι αρκετά εύκολα εκεί μέσα. Τώρα θα κληθεί να σπάσει αυτή την παράδοση, αφού σε περίπτωση που το πετύχει, η τετραδα θα είναι πολύ κοντά. Η Φενέρ είναι η επιτομή της αστάθειας φέτος, αλλά δεν παύει να είναι η πρωταθλήτρια Ευρώπης, και ο Ομπράντοβιτς ένας εκ των κορυφαίων προπονητών στην ιστορία. Αναμένεται με ενδιαφέρον.

Όπως με ενδιαφέρον αναμένονται και οι άλλες τρεις αναμετρήσεις για την ημέρα αυτή. Νωρίτερα απ’ όλους (19:00), η ΤΣΣΚΑ υποδέχεται την Εφές. Η πρωτοπόρος απέναντι σε μια εκ των ουραγών. Η ΤΣΣΚΑ δε χαρίζει τίποτα και σε κανέναν στη Regular Season, ενώ η Εφές προσπαθεί να βρει σταθερότητα με τον Αταμάν στον πάγκο και τον Τόνι Ντάγκλας να παίρνει τα “ηνία” στην περιφέρεια αντί του Τζος Άνταμς. Στα δυο πρώτα του ματς, ο Ντάγκλας έχει σκοράρει 10+ πόντους, δείχνοντας την ποιότητα του. 

Στην Ιταλία, η ουραγός Μιλάνο υποδέχεται την Ουνικάχα. Η Μιλάνο έχει το ατομικό ταλέντο, αλλά δείχνει πως δεν μπορεί να γίνει ομάδα εύκολα. Ο Κουζμίνσκας ήρθε, αλλά κι αυτός δειχνει πως χρειάζεται χρόνο. Η Ουνικάχα, δέχτηκε ισχυρό πλήγμα στο Κάουνας, αφού έχασε στο καλάθι από τη Ζαλγκίρις. Αν κατάφερνε να φύγει με νίκη από κει, θα ήταν πολύ κοντά στο να μπει στην οχτάδα ακόμα κι από τώρα. Τώρα χρειάζεται έξτρα προσπάθεια. 

Τέλος, ακόμα έναν Ισπανικό εμφύλιο έχουμε τώρα. Η Ρεάλ Μαδρίτης υποδέχεται την Μπασκόνια. Εκπληκτική η Ρεάλ στη Ρωσία, κέρδισε εύκολα την Κίμκι με 78-95. Οι απουσίες της “βασιλισσας” πλέον τρομάζουν τους αντιπάλους τους. Γιατί βγαίνει προς τα έξω το ρόστερ της ομάδας! Στη Ρωσία κέρδισαν χάρη στους Ρούντι, Κοζέρ και Τάβαρες! Η Μπασκόνια έκανε απίστευτη εμφάνιση και νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό. Δεν είναι εύκολο να κερδίζεις τον Ολυμπιακό τα τελευταία χρόνια, πόσο δύσκολο είναι λοιπόν να τον κερδίσεις με 30 πόντους; Η Μπασκόνια δείχνει ανεβασμένη και κοιτάει την οχτάδα, κάτι που στις πρώτες αγωνιστικές έμοιαζε “όνειρο απατηλό”. 

Τέλος το μπάσκετ, μεταφερόμαστε στο ποδόσφαιρο. Πλήρης δράση στη Γαλλία. Επτά ματς στο πλαίσιο της 21ης πρώτης αγωνιστικής. Η Παρί Σεν Ζερμέν ετοιμάζεται για ένα ακόμα σόου στο γήπεδό της, αυτή τη φορά απέναντι στην Ντιζόν. Ωραία ματς έχουμε Γκινγκάμπ και Λιλ. Η Γκινγκάμπ υποδέχεται τη Λυών. Από μεγάλη νίκη οι ανεβασμένοι γηπεδούχοι, παραμένει ποιοτικότατη επιθετικά η Λυών. Στη Λιλ, η ομάδα του Γκαλτιέ -πλέον- υποδέχεται τη Ρεν. Καλές ομάδες, οριακό ματς. 

Στα υπόλοιπα τώρα. Η Αμιέν υποδέχεται τη Μονπελιέ. Πολύ ανεβασμένη η Μονπελιέ φέτος, δείχνει ικανή για ωραία πράγματα. Η ουραγός Μετς φιλοξενεί τη Σεντ Ετιέν που κατάφερε επιτέλους να πάρει νίκη. Η Ανζέ παίζει με την Τρουά. Ακόμα ένα ντέρμπι παραμονής. Κάθε βδομάδα έχουμε κι ένα όπως πάει, κι όπως θα πάει μέχρι το τέλος της σεζόν, αφού μέχρι και η 9η Ντιζόν δεν είναι άνετη. Τέλος, η Τουλούζ που έχει κατρακυλήσει στην 19η θέση παίζει με τη Ναντ του Κλαούντιο Ρανιέρι. Ο Ντυπρά νιώθει πίεση και τ΄αποτελέσματα πρέπει να έρθουν. 

Στα κύπελλα τώρα. Κύπελλο σε Αγγλία, Ισπανία. Στο Κύπελλο Αγγλίας έχουμε τρεις επαναληπτικούς. Η Τσέλσι υποδέχεται τη Νόριτς, θέλοντας να καλύψει τις αδυναμίες που παρουσίασε στο 0-0 του πρώτου αγώνα. Αδυναμίες που πλήγωσαν το γόητρό της κυρίως. Η Μπόρνμουθ πάει στην έδρα της Γουίγκαν και η Σουόνσι υποδέχεται τη Γουλβς. Και τα δυο ματς ήρθαν ισοπαλία. Τώρα οι ομαδες της Πρέμιερ είναι τα φαβορί, αλλά πρέπει και να το αποδείξουν στο γήπεδο. 

Στην Ισπανία έχουμε τρια ματς για τα προημιτελικά της διοργάνωσης. Τρια πολύ ενδιαφέροντα παιχνίδια. Η Ατλέτικο Μαδρίτης υποδέχεται τη Σεβίλλη. Ομάδες από το τοπ επίπεδο της χώρας. Η Ατλέτικο είναι σε καλή κατάσταση, ενώ η Σεβίλλη δείχνει να μην μπορεί να σταθεροποιηθεί με το Μοντέλα στο τιμόνι. Την ίδια ώρα, η Βαλένθια υποδέχεται την Αλαβές. Ξεκάθαρο φαβορί η ομάδα του Μαρσελίνιο, που ενισχύθηκε αρκετά στη μεταγραφική περίοδο αυτή και ατενίζει το μέλλον με μεγάλη αισιοδοξία. Τέλος, έχουμε το μεγάλο Καταλανικό ντέρμπι. Η Εσπανιολ υποδέχεται την Μπαρτσελόνα. Μπορεί η διαφορά ποιότητας των δυο ομάδων να είναι μεγάλη, όμως το Εσπανιόλ – Μπαρτσελόνα πάντα θα είναι ένα πολύ ιδιαίτερο παιχνιδι. Ειδικά τώρα, με τις πολιτικές καταστάσεις στην Καταλονία να είναι ακραίες.