Μια Κυριακή γεμάτη ντέρμπι

Μια Κυριακή με σπουδαία ντέρμπι σε Ιταλία, Γαλλία και Ολλανδία μας περιμένει. Εν αντιθέσει με το Σάββατο, τα σπουδαία ματς της ημέρας είναι παντού γύρω μας! 

Εν αντιθέσει με το Σάββατο που είχε μια μεγάλη ποικιλία αγώνων, αλλά στερούνταν το μεγάλο ντέρμπι, η Κυριακή είναι γεμάτη σπουδαία ματς σε όλη την Ευρωπαϊκή ήπειρο. Σε Γαλλία και Ιταλία βρίσκουμε τα σημαντικότερα ματς της ημέρας αυτής. 

Είσαι ενήμερος για τις εξελίξεις με τις Μόνιμες Άδειες Στοιχήματος

Στη Σουπερλιγκ έχουμε πέντε παιχνίδια. Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός υποδέχεται την Ξάνθη στο “Γ. Καραϊσκάκης” προκειμένου να παραμείνει στην κορυφή. Ο ΠΑΟΚ που επιθυμεί να παραμείνει στο κυνήγι του πρωταθλητή, υποδέχεται νωρίς το μεσημέρι, τον Απόλλων Σμύρνης στην Τούμπα. Στα ενδιάμεσα έχουμε ακόμα τρια ματς. Ο Ατρόμητος θέλει να συνεχίσει την “τρελή” του πορεία και πάει στα Γιάννινα να παίξει με τον ΠΑΣ. Ο Παναιτωλικός υποδέχεται τον Πανιώνιο, ενώ η Λαμία φιλοξενεί τον Αστέρα με σκοπό να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις. 

Στην Ιταλία, έχουμε ένα μακροσκελές πρόγραμμα, εννιά αγώνων με αποκορύφωμα το βραδινό ντέρμπι στο “Σαν Σίρο”. Η Ιντερ, υποδέχεται τη Ρόμα με σκοπό να εδραιωθεί στην τρίτη θέση και να περιμένει ένα “μικρό θαύμα” για να πλησιάσει στην κορυφή. Η Ρόμα έχει μείνει αρκετά πίσω και θέλει ένα μεγάλο αποτέλεσμα προκειμένου να επανέλθει στους στόχους της. Η πρωτοπόρος Νάπολι, έχει ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι στην έδρα της Αταλάντα. Η Νάπολι θέλει να παραμείνει στην κορυφή ως το τέλος και η νίκη σε μια τέτοια έδρα είναι “μονόδρομος”. Η Λάτσιο, από την τέταρτη θέση, υποδέχεται την Κίεβο με σκοπό να πλησιάσει την Ίντερ και να ξεφύγει από τη Ρόμα. Η Μίλαν πάει στην έδρα της Κάλιαρι κι ευχή όλων στην ομάδα, είναι να κερδίσει επιτέλους ένα παιχνίδι, εύκολα. Στα υπόλοιπα ματς, η Βερόνα υποδέχεται την Κροτόνε σ’ ένα ντέρμπι παραμονής, η Μπολόνια υποδέχεται την Μπενεβέντο, η Ουντινέζε παίζει με την Σπαλ, η Φιορεντίνα πάει στη Γένοβα να παίξει με τη Σαμπντόρια και η Σασουόλο υποδέχεται την Τορίνο. 

Τρια ματς στη Γαλλία και τα τρία είναι τρομερά ενδιαφέροντα. Το κορυφαίο είναι αναμφίβολα, το ντέρμπι Λυών – Παρί. Η επίθεση της Λυών είναι σε εκπληκτική κατάσταση, η Παρί εκτός έδρας δείχνει να δυσκολεύεται ορισμένες φορές και το ματς αυτό μπορεί να χαρακτηριστεί έως και αμφίρροπο. Η Νις υποδέχεται τη Σεντ Ετιέν με τους γηπεδούχους να είναι το φαβορί, ενώ η Μονακό αναμένεται να έχει ένα εύκολο απόγευμα με την ουραγό Μετς των πολλών προβλημάτων. 

Στην Ισπανία έχουμε τέσσερις αγώνες. Η πρωτοπόρος Μπαρτσελόνα, μετά την ήττα στο κύπελλο από τη συμπολίτισσα, Εσπανιόλ, πηγαίνει στην Ανδαλουσία να παίξει με την Μπέτις. Ο Βαλβέρδε προσπαθεί να κάνει ροτέισον για να τους έχει όλους φρέσκους και να υποδεχτεί τον Φελίπε Κουτίνιο σε λίγες μέρες που θα είναι έτοιμος. Η Ρεάλ Μαδρίτης, νωρίτερα φιλοξενεί τη Λα Κορούνια θέλοντας να λύσει κάποια προβλήματα με μια καλή εμφάνιση. Νωρίς το μεσημέρι, η Αλαβές φιλοξενεί τη Λεγανιές, ενώ αργότερα η Σοσιεδάδ υποδέχεται τη Θέλτα σ’ ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ματς της αγωνιστικής. 

Στην Αγγλία έχουμε ένα μόλις ματς, αλλά πολύ ενδιαφέρον. Η Σαουθάμπτον υποδέχεται την Τότεναμ και μαζί υποδέχεται τον πρώην προπονητή της, Μαουρίσιο Ποκετίνο. Κάθε φορά που ο Ποκετίνο θα πηγαίνει στο “Σεν Μέρις” θα έχει ενδιαφέρον. Είναι αυτός που έβαλε τις μεγάλες βάσεις για να δημιουργηθεί η καλή ομάδα του Κούμαν. Η Τότεναμ προσπαθεί να μπει στην τετράδα και κάθε ματς είναι σημαντικό.

Στη Γερμανία, η Μπάγερν υποδέχεται τη Βέρντερ Βρέμης. Η Μπάγερν δείχνει να είναι καλά και θέλει να επεκτείνει την διαφορά της από τους διώκτες της. Ο Χάινκες δεν έχει όρεξη γι’ αστεία και η Βέρντερ αν δεν προσέξει μπορεί να γίνει “σάκος του μποξ”. Αργότερα, η Σάλκε υποδέχεται το Αννόβερο. Ωραίο ματς με τους “βασιλικούς μπλε” να είναι το φαβορί. 

Τέλος, ένα σπουδαίο ντέρμπι έχουμε στην Ολλανδία. Ο Άγιαξ έχει μείνει στο -5 από την Αϊντχόφεν και θέλει να πλησιάσει στην κορυφή. Η Φέγενορντ έχει μείνει πίσω και το ντέρμπι αυτό είναι ένας καλός τρόπος να διασκεδάσει λίγο τις εντυπώσεις από τη μέτρια σεζόν.