Η γοητεία της απλότητας

Ντέρμπι μπορεί να μην έχουμε, όμως κι αυτή η Κυριακή είναι γεμάτη ενδιαφέρουσες ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις!  

Ακόμα μια Κυριακή με αρκετό ποδόσφαιρο, αλλά χωρίς το μεγάλο ντέρμπι. Ενδιαφέρον έχει αρκετό και σε πολλά πρωταθλήματα ανά την Ευρώπη. 

Μήπως να ξαναρίξεις μια ματιά στις Νόμιμες Εταιρείες Στοιχήματος της χώρας μας; 

Στη Σούπερλιγκ έχουμε τέσσερα παιχνίδια. Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός υποδέχεται στο “Γ. Καραϊσκάκης” τον ΠΑΣ και θέλει να πάρει τη νίκη για να μείνει σε “τροχιά κορυφής”. Το πιο ενδιαφέρον ματς της ημέρας γίνεται το απόγευμα στα “Πηγάδια” ανάμεσα στην Ξάνθη και τον Παναθηναϊκό (19:30). Οι Ακρίτες έχουν δυνατή ομάδα και ακόμα δυνατότερη έδρα και θέλουν να “τελειώσουν’ τους “πράσινους” που συνεχίζουν να ζουν στην δύνη της διοικητικής αβεβαιότητας. Ενδιάμεσα στα δυο παιχνίδια, έχουμε άλλα δυο. Ο Αστέρας υποδέχεται τον Παναιτωλικό και η Λαμία φιλοξενεί τη Λάρισα. 

Στην ιταλική Σέριε Α έχουμε το μακροσκελέστερο πρόγραμμα της ημέρας. Συνολικά επτά παιχνίδια. Ντέρμπι δεν έχουμε. Αλλά ενδιαφέροντα παιχνίδια σίγουρα έχουμε. Η Γιουβέντους, η οποία έχει το μομέντουμ με το μέρος της -πλέον-, πάει στην έδρα της Μπολόνια. Δεν είναι έδρα-φόβητρο, αλλά πρέπει να προσέξουν οι “μπιανκονέρι”. Το πιο αμφίρροπο παιχνίδι είναι αυτό ανάμεσα στην Αταλάντα και τη Λάτσιο. Οι Λατσιάλι θα παίξουν χωρίς τον αρχισκόρερ τους, Τσίρο Ιμόμπιλε. Η Μίλαν μετά την εύκολη πρόκριση επί της Βερόνα, (3-0) καλείται να την αντιμετωπίσει εκ νέου, αλλά αυτή τη φορά εκτός έδρας. Ο Γκατούζο περιμένει να δει πάλι σοβαρούς τους παίκτες του. Η Φιορεντίνα υποδέχεται την Τζένοα σ’ ένα ενδιαφέρον “ζευγάρωμα”. Κροτόνε – Κίεβο, Σαμπντόρια – Σασουόλο και το ντέρμπι των νεοφώτιστων Μπενεβέντο – Σπαλ στο υπόλοιπο πρόγραμμα της ημέρας.

Στην Ισπανία, έχουμε τέσσερα ματς. Η Μπαρτσελόνα έχει την ευκαιρία να ξεφύγει κι άλλο από τη Ρεάλ Μαδρίτης -έστω και εικονικά- αφού η “βασίλισσα” παίζει στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων αυτές τις ημέρες. Οι “μπλαουγκράνα” υποδέχονται τη Λα Κορούνια στο “Καμπ Νου” (21:45). Νωρίτερα, ξεχωρίζει το ματς της Θέλτα με τη Βιγιαρεάλ (17:15). Νωρίς το μεσημέρι, η Χιρόνα φιλοξενεί τη Χετάφε, ενώ πιο αργά η Λας Πάλμας παίζει με την Εσπανιόλ.

Στην Πρέμιερ Λιγκ έχουμε δυο ματς. Η Γιουνάιτεντ προσπαθεί ν’ ανασυνταχτεί και να διεκδικήσει ότι καλύτερο μπορεί -πλέον- από το φετινό πρωτάθλημα. Τώρα πάει στην έδρα της Γουέστ Μπρομ. Δύσκολο ματς, αφού η Μπρομ μοιάζει ανεβασμένη τελευταία. Λίγο αργότερα, η Λίβερπουλ του Κλοπ, η ασταθής Λίβερπουλ του Κλοπ πάει στο Μπόρνμουθ. Εκεί θα προσπαθήσει να προσπεράσει τον ενθουασιασμό των γηπεδούχων και να μην κάνει άλλη γκέλα για να παραμείνει κοντά στις πρώτες θέσεις. 

Στη Γαλλία έχουμε τρια ματς. Αναμφίβολα, αυτό που ξεχωρίζει είναι το Λυών – Μαρσέιγ. Δυο πολύ ποιοτικές ομάδες, επιθετικά. Δυο ομάδες που θέλουν να μπουν στο “δίπολο” Παρί – Μονακό και να διεκδικήσουν πράγματα από τη φετινή σεζόν. Νωρίτερα, έχουμε ακόμα ένα πολύ καλό ματς. Η Νις, η ανεβασμένη τελευταία Νις, υποδέχεται την Μπορντό. Ο Γκουρβενέκ ψάχνει απεγνωσμένα “δυνατά” αποτελέσματα για να σιγουρέψει τη θέση του. Κι αυτό σίγουρα είναι ένα απ’ αυτά. 

Στην Μπουντεσλίγκα θα γίνουν δυο ματς. Το Αννόβερο υποδέχεται την Μπάγερ Λεβερκούζεν θέλοντας να ξεκολλήσει από τις μεσσαίες θέσεις και αν αναρριχηθεί προς τα ευρωπαϊκά εισιτήρια. Η δε Μπάγερ, τα πηγαίνει εξαιρετικά φέτος κι έτσι θέλει να συνεχίσει. Στο άλλο ματς, η Λειψία υποδέχεται τη Χέρτα. “Ψάχνεται” τελευταία η Λειψία, που έχει μόλις μια νίκη στα πέντε τελευταία ματς. Η Χέρτα, μακριά από το Βερολίνο είναι αρκετά “άκακη” πάντως κι είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους “ταύρους” να κάνουν μια νίκη.

Τέλος, στην Ολλανδία, ο Άγιαξ έχει δεύτερο ντέρμπι μέσα σε λίγες μέρες. Πρώτα κέρδισε την Αϊντχόφεν κι έδωσε εκ νέου ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα, τώρα πάει στην έδρα της Αλκμααρ. Δυο διεκδικήτριες, μια θα παραμείνει στο “κόλπο” του πρωταθλήματος. Σε περίπτωση ισοπαλίας, η μοναδική που χαμογελάει είναι η Αϊντχόφεν.