Τοξοβολία: με την τελετή έναρξης άνοιξε στο Μαραθώνα η αυλαία του “Marathon European Youth Cup”

Με την επίσημη τελετή έναρξης που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του ξενοδοχείου όπου διαμένουν οι αποστολές, στο Μαραθώνα, άνοιξε η αυλαία του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου Νέων της Τοξοβολίας, το “Marathon European Youth Cup” που συνδιοργανώνει η Ελληνική Ομοσπονδία Τοξοβολίας και ο Δήμος Μαραθώνα. Κατά τη διάρκεια της τελετής παρέλασαν οι αθλητές-εκπρόσωποι των 29 χωρών που λαμβάνουν μέρος στους αγώνες, με σημαιοφόρο της ελληνικής αποστολής τον αθλητή Παναγιώτη Κατσαΐτη. Ξεχωριστό τόνο στη διαδικασία έδωσε η παρουσία της Ναμίμπια και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων καθώς είναι οι μοναδικές συμμετέχουσες χώρες που προέρχονται από άλλες ηπείρους.  

Στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας, Πέτρος Συναδινός, αφού καλωσόρισε τις αποστολές, σημείωσε: «Σας ευχαριστούμε που μας τιμάτε με την παρουσία σας στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Νέων. Στέλνουμε σε κάθε έναν αθλητή και κάθε μία αθλήτρια τις καλύτερες ευχές μας για επιτυχία στους αγώνες που πραγματοποιούνται στον Μαραθώνα, σε μία περιοχή όπου η έκβαση της ιστορικής μάχης καθορίστηκε από τους τοξότες. Ας εμπνευστούμε από τις Ολυμπιακές ιδέες που πρεσβεύουν την ίση συμμετοχή ανεξάρτητα από φύλο, θρησκεία, χρώμα και ηλικία.

Ευχαριστούμε τις ελληνικές αρχές, τους εθελοντές, την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία και τον Δήμο Μαραθώνα για την πολύτιμη βοήθειά τους».

Ακολούθως τον λόγο πήρε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας, Χακάν Τσακίρογλου, ο οποίος κήρυξε την έναρξη των αγώνων. Η τελετή έκλεισε με παραδοσιακούς χορούς από τοπικό πολιτιστικό σύλλογο και ζωντανή μουσική από οργανοπαίκτη μπουζουκιού.

Χορηγοί – υποστηρικτές του “Marathon European Youth Cup 2017” είναι: ο Δήμος Μαραθώνος, η Περιφέρεια Αττικής, το Υπουργείο Τουρισμού, η alcatel enjoy.now, τα Coffee Island, τα Εκπαιδευτήρια Καίσαρη, το Ίδρυμα Δημ. & Λίλης Σταυροπούλου, το Πανελλήνιο Αθλητικό Σωματείο Γυναικών Καλλιπάτειρα, η Performance 22.

Το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Νέων φιλοξενείται στο Δημοτικό Στάδιο της Νέας Μάκρης από σήμερα Τρίτη (18/04) μέχρι και το Σάββατο (22/04). Η αγωνιστική δράση ξεκίνησε από το πρωί (08:00), με ελεύθερη είσοδο για το κοινό όλες τις ημέρες της διοργάνωσης.

Στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Νέων συμμετέχουν 308 αθλητές από 29 χώρες. Πρόκειται για τις:

Αρμενία, Αυστρία, Αζερμπαϊτζάν, Βέλγιο, Βουλγαρία, Κροατία, Κύπρος, Τσεχία, Δανία, Εσθονία, Γαλλία, Βρετανία, Γεωργία, Γερμανία, Ισραήλ, Ιταλία, Λιχτενστάιν, Μολδαβία, Ναμίμπια, Ρουμανία, Ρωσία, Σλοβενία, Σλοβακία, Σουηδία, Ελβετία, Τουρκία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ουκρανία και Ελλάδα.