Συνεδριάζει με τηλεδιάσκεψη την Τετάρτη, 15 Ιουλίου το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής

Συνεδριάζει αύριο, Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020 με τηλεδιάσκεψη, μέσω της υπηρεσίας e: Presence.gov.gr, το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής με 25 θέματα στην ημερήσια διάταξη, υπό την προεδρία του κ. Χρ. Θεοδωρόπουλου.

Η ημερήσια διάταξη

 1. Έγκριση σύναψης και όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής, του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Αττικής, για την υλοποίηση του έργου με τίτλο: «Δημιουργία Κέντρου Καινοτομίας, Επιχειρηματικότητας, Αγροδιατροφής και αντιμετώπισης αγροδιατροφικών κρίσεων στα κτίρια της Περιφέρειας Αττικής επί της Ιεράς Οδού 84».

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ν. Πέππας)

 1. Τροποποίηση των όρων της προγραμματικής σύμβασης που συνάφθηκε στις 10-12- 2018 μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Ν.Π.Ι.Δ. με την επωνυμία «Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ)», για την κατασκευή του έργου με τίτλο: «Επισκευές βλαβών, συντηρήσεις & λοιπές οικοδομικές εργασίες στα κτήρια του ΚΕΘΕΑ στην Αττική».

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Δημόπουλος)

 1. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου τροποποίησης-παράτασης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Ζωγράφου, για το έργο με τίτλο «Ανάπλαση πλατείας Σωτηρίου Ζωγράφου και επεμβάσεις ήπιας κυκλοφορίας σε παρακείμενες οδούς (Αναστασάκη – Ευθ. Κλάδου – Μπισκίνη) κέντρου Δήμου Ζωγράφου».

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Δημόπουλος)

 1. Έγκριση σύναψης και όρων του σχεδίου της τροποποίησης – παράτασης της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας, για την υλοποίηση του έργου με τίτλο: «Προστασία, διαχείριση και ανάπλαση άλσους Νέας Φιλαδέλφειας»

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Δημόπουλος)

 1. Έγκριση σύναψης και όρων του σχεδίου της τροποποίησης – παράτασης της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αιγάλεω για την υλοποίηση του έργου με τίτλο: «Συντήρηση – Επισκευή και Ανακατασκευή ασφαλτοτάπητα οδικού δικτύου στον οικιστικό ιστό του Δήμου» του Δήμου Αιγάλεω.

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Λεωτσάκος)

 1. Έγκριση σύναψης και όρων του σχεδίου της τροποποίησης – παράτασης της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Ιλίου για την υλοποίηση του έργου με τίτλο: «Κατασκευή βρεφονηπιακού σταθμού “Νικόλαος Λιάκος” στο Ο.Τ. 729 του Δήμου Ιλίου».

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Λεωτσάκος)

 1. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου τροποποίησης-παράτασης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Πειραιά για το έργο με τίτλο «Αναβάθμιση Κλειστού Συγκροτήματος Γυμναστηρίων Π. Σαλπέας Δημου Πειραιά».

(Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Σ. Αντωνάκου)

 1. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου τροποποίησης-παράτασης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Πειραιά για το έργο με τίτλο «Αναβάθμιση Κλειστού Γυμναστηρίου Μπάσκετ Καμινίων επί των οδών Υμηττού & Μουτσοπούλου Δημου Πειραιά».

(Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Σ. Αντωνάκου)

 1. Έγκριση σύναψης και όρων της τροποποίησης – παράτασης της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Περάματος για το έργο «Εργασίες συντήρησης στο 6ο δημοτικό σχολείο και 1ο νηπιαγωγείο Περάματος».

(Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Σ. Αντωνάκου)

 1. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου τροποποίησης-παράτασης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής, και του Δήμου Ωρωπού για το έργο με τίτλο «Κατασκευή συμπλήρωσης δικτύου ύδρευσης παραλιακής ζώνης Καλάμου στην περιοχή Χιλιοπόταμος» στο Δήμο Ωρωπού.

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Αυγερινός)

 1. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου τροποποίησης-παράτασης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής, και του Δήμου Φυλής για το έργο με τίτλο «Μελέτη Εφαρμογής Πεζογέφυρας Οικισμού Γεννηματά».

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ε. Κοσμόπουλος)

 1. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου τροποποίησης-παράτασης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής, και του Δήμου Ελευσίνας για το έργο με τίτλο «Ασφαλτοστρώσεις 2017».

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ε. Κοσμόπουλος)

 1. Έγκριση σύναψης και όρων του σχεδίου της τροποποίησης-παράτασης της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Ν.Π.Ι.Δ. με την επωνυμία Ίδρυμα Περίθαλψης Ηλικιωμένων Αγωνιστών «Το Σπίτι του Αγωνιστή» για την κατασκευή του έργου με τίτλο: «Ενεργειακή αναβάθμιση στο “Σπίτι του Αγωνιστή”».

(Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Δ. Νάνου)

 1. Ορισμός νέων μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης της προγραμματικής σύμβασης της Περιφέρειας Αττικής με το Δήμο Πόρου, με τίτλο «Αποκατάσταση ζημιών οδικού δικτύου και αντιπλημμυρικών κατασκευών Νήσου Πόρου».

(Εισηγήτρια η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Ε. Κοσμίδη)

 1. Ορισμός νέων μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής σε Κοινές Επιτροπές Παρακολούθησης Προγραμματικών Συμβάσεων Περιφέρειας Αττικής που αφορούν στα έργα:
 2. «Βελτίωση – Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης νότιου τομέα Δήμου Κρωπίας» και
 3. «Προμήθεια και τοποθέτηση χλοοτάπητα στο γήπεδο ποδοσφαίρου της Δ.Κ. Μελισσίων Δήμου Πεντέλης».

(Εισηγήτρια η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Ε. Κοσμίδη)

 1. Συζήτηση για το «Μεγάλο Περίπατο» και το Εμπορικό Τρίγωνο της Αθήνας.
 2. Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης για συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής στην «18η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών» της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών.

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ν. Πέππας)

 1. Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης για συμμετοχή σε επιστημονική εκδήλωση με θέμα: «Διατροφή – Άσκηση – Ζωής».

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Βαθιώτης)

 1. Συζήτηση σχετικά με τις λαϊκές αγορές.

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Σ. Μελάς)

 1. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) με θέμα: «Κτίριο Εμπορικών Καταστημάτων με χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων Στο Ο.Τ. 124/75 Της 4ης Δημοτικής Ενότητας του Δημου Αθηναίων».

(Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ν. Παπαδάκης)

 1. Γνωμοδότηση επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου (Ε.Χ.Σ.) περιοχής Αγίου Διονυσίου Δήμου Πειραιά.

(Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Σ. Αντωνάκου )

 1. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων στο πλαίσιο της διαδικασίας έγκρισης περιβαλλοντικών όρων (ΑΕΠΟ) της υφιστάμενης δραστηριότητας αποθήκευσης και διακίνησης συσκευασμένων μη επικίνδυνων και επικίνδυνων προϊόντων της εταιρείας «DEI LOGISTICS Μονοπρόσωπη ΙΚΕ», η οποία είναι εγκατεστημένη επί της οδού Χίου, στη θέση Άγιος Γεώργιος Ασπροπύργου του νομού Αττικής.

(Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ν. Παπαδάκης)

 1. Έγκριση λήψης προσωρινών μέτρων ρύθμισης οδικής κυκλοφορίας για εργασίες που θα εκτελεστούν στα πλαίσια του έργου «Συντήρηση οδών περιφερειακών ενοτήτων Κεντρικού, Νότιου και Βόρειου Τομέα Αθηνών – Εργολαβία 3».

(Εισηγήτρια η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Ε. Κοσμίδη)

 1. Έγκριση λήψης προσωρινών μέτρων ρύθμισης οδικής κυκλοφορίας για εργασίες που θα εκτελεστούν στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση – Ανακατασκευή οδικών τμημάτων στο παράπλευρο οδικό δίκτυο της Αττικής Οδού, Περιφέρειας Αττικής

(Εισηγήτρια η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Ε. Κοσμίδη)

 1. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) της Μονάδας της εταιρείας PHARMAZAC Α.Ε., παραγωγής φαρμακευτικών σκευασμάτων, ιατροτεχνολογικών προϊόντων και συμπληρωμάτων διατροφής ανθρώπινης χρήσης, και διενέργειας ελέγχων σε παραγόμενα ή υπό έρευνα φαρμακευτικά σκευάσματα, στο Πάρκο της περιοχής του Βοτανικού, στο Δήμο Αθηναίων, Π.Ε. Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Περιφέρειας Αττικής.

(Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ν. Παπαδάκης)