Από το 2016 και …βλέπουμε, η παράδοση της κυκλοφοριακής μελέτης για την Δημοτική Ενότητα Γλυκών Νερών

Στο τέλος του τρέχοντος έτους θα είναι (;) έτοιμη η κυκλοφοριακή μελέτη για την Δημοτική Ενότητα Γλυκών Νερών. Η επιμήκυνση του χρόνου παράδοσής της αποδίδεται «στις καθυστερήσεις που υπήρξαν στο στάδιο των διαβουλεύσεων» και στην δυσκολία εξ αυτού του λόγου «να συλλεχθούν στοιχεία και υποδείγματα για την σύνταξη του φακέλου της κυκλοφοριακής μελέτης» από τον τοπογράφο που ανέλαβε επί δημαρχίας του κ. Δημ. Δάβαρη να διεκπεραιώσει τη σχετική ευθύνη. (η σύμβαση υπεγράφη στις 12 Μαΐου 2014)

Σημειώνεται ότι είναι η δεύτερη αναβολή παράδοσης «των στοιχείων και υποδειγμάτων για την σύνταξη του φακέλου». Η πρώτη προθεσμία παράδοσης ήταν η 30η Ιουνίου 2015, δηλαδή ένα χρόνο μετά την αφετηρία υλοποίησης του έργου.

Η καθυστέρηση ετοιμασίας της κυκλοφοριακής μελέτης –εκπονείται από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Παιανίας– εύλογα, συντηρεί το όποιο πρόβλημα έχει εντοπιστεί στο κυκλοφοριακό ζήτημα της δημοτικής ενότητας Γλυκών Νερών η επίλυση του οποίου πλέον, μετατίθεται στο νέο έτος.

Η κυκλοφοριακή μελέτη του 2008

Δοθείσης αφορμής: τι απέγινε η κυκλοφοριακή μελέτη που εκπονήθηκε το 2008 επί δημοτικής αρχής Γλυκών Νερών, Γιώργου Σιώκου; Η μελέτη είχε χρηματοδοτηθεί εξ ολοκλήρου από την «Αττική Οδό» προσφέρθηκε δωρεάν στον τότε Δήμο Γλυκών Νερών και κατά κοινή ομολογία, ήταν εμπεριστατωμένη και αρκούντως αποτελεσματική στην πράξη.

Βέβαια και τότε μικρές «συντεταγμένες ομάδες» είχαν αντιδράσει γιατί προτείνονταν μονοδρομήσεις που «χάλαγαν» το «βόλεμα γειτόνων» και δυστυχώς, όπως, άλλωστε, πάντα έτσι συμβαίνει, το λεγόμενο «πολιτικό κόστος» μέτρησε περισσότερο και η εφαρμογή της, εξελισσόμενου του χρόνου έγινε «κατ΄αποκοπή»!

Παρεμπιπτόντως: οι επόμενες εκλογές, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα γίνουν το 2019 και οι όποιες «αντιδράσεις» από την εφαρμογή ενός μελετημένου και καλά συγκροτημένου κυκλοφοριακού σχεδίου ως τότε, θα έχουν …εξαϋλωθεί! – (Άρα, αξίζει η ..τόλμη!)