Καταργείται η λεωφορεακή γραμμή 125 “Νομισματοκοπείο-Παιανία- Βάρκιζα”

Κατάργηση της λεωφορειακής γραμμής 125 «ΣΤ. ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟ – ΠΑΙΑΝΙΑ – ΒΑΡΚΙΖΑ», η οποία συνδέει τον σταθμό του Μετρό της γραμμής 3 “Νομισματοκοπείο”, με την Αγία Παρασκευή, τα Γλυκά Νερά, την Παιανία, το Κορωπί και την Βάρη, μέσω της Λεωφόρου Μεσογείων και Βάρης – Κορωπίου, αποφάσισε ο ΟΑΣΑ στο πλαίσιο εφαρμογής του σχεδίου αναδιάρθρωσης των μέσων μεταφοράς.

Η κατάργηση της συγκεκριμένης γραμμής δεν είναι η μοναδική. Με το ίδιο σκεπτικό «κόβονται», τροποποιούνται και συγχωνεύονται άλλες λεωφορειακές γραμμές των αστικών συγκοινωνιών στο λεκανοπέδιο Αττικής. Όμως και μέχρι στιγμής είναι η μόνη γραμμή από το σύνολο των λεωφορειακών γραμμών που εξυπηρετούν την ευρύτερη περιοχή μας.

Τουλάχιστον μέχρι νεωτέρας…

Τέλος, έγινε γνωστό ότι σε επόμενη φάση θα ξεκινήσουν οι περιμετρικές γραμμές, που θα πραγματοποιούν κυκλικές πορείες στα ίχνη του δακτυλίου, αλλά και οι αλλαγές στα ΚΤΕΛ, τα οποία θα αναλάβουν τις υπεραστικές συγκοινωνίες της Αττικής, αλλά θα σταματούν σε τερματικούς σταθμούς και δεν θα μπαίνουν μέσα στην πόλη.

Για το ζήτημα βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις με το ΚΤΕΛ Αττικής.