Ο Δήμος Σαρωνικού καταγγέλει τον πρ. γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής για αυθαίρετες ενέργειες

Για αυθαίρετες και απαράδεκτες ενέργειες καταγγέλλει ο δήμος Σαρωνικού τον πρώην γενικό γραμματέα ΑΔ Αττικής Δ. Καλογερόπουλο, ο οποίος, αγνοώντας αποφάσεις τόσο του Δήμου όσο και του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, ενέκρινε τη μίσθωση θαλάσσιας έκτασης και την άδεια λειτουργίας στην εταιρεία «ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ Α.Ε.», δίνοντας τη δυνατότητα στην εταιρεία να μετεγκαταστήσει τις μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας στη θαλάσσια θέση Γαϊδουρονησίου Δήμου Σαρωνικού.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του δήμου, «ο κ. Καλογερόπουλος και οι συναρμόδιες υπηρεσίες προχώρησαν στις ενέργειες αυτές, παρά την απορριπτική απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Παλαιάς Φώκαιας, παρά την απορριπτική απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Σαρωνικού και παρά την αρνητική απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής.

Ο γενικός γραμματέας και οι υπηρεσίες προχώρησαν στις παραπάνω εγκρίσεις αγνοώντας όλες τις νομικές ενέργειες του Δήμου κατά των αποφάσεών του (προσφυγές, κ.λπ.). Και ενώ οι προσφυγές του Δήμου δεν έχουν καν εξεταστεί, από χτες η εταιρεία ξεκίνησε τη διαδικασία μετεγκατάστασης».
Ο Δήμος Σαρωνικού προχώρησε ήδη σε εξώδικο πρόσκληση προς την μισθώτρια εταιρεία και θα καταθέσει άμεσα προσφυγή στα δικαστήρια, ενώ υπογραμμίζει ότι «δεν θα επιτρέψει καμία ενέργεια, η οποία αντιτίθεται στις αποφάσεις των εκλεγμένων οργάνων και προσβάλλει την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Πολύ δε περισσότερο σήμερα, μόλις 90 ημέρες πριν τις αυτοδιοικητικές και περιφερειακές εκλογές δεν θα επιτρέψει το «κλείσιμο» υποθέσεων, εν είδη γραμματίων, από διορισμένες διοικήσεις και κατά παράβαση των αποφάσεων εκλεγμένων οργάνων, αλλά και κατά παράβαση των τυπικών διαδικασιών.