Ρένα Δούρου: υπάρχουν ευθύνες για την καταστροφή στην Δυτ. Αττική & πρέπει να αποδοθούν

Μάνδρα

Με σημερινή δήλωσή της η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου σε σχέση με τις σημερινές πλημμύρες σε περιοχές της Δυτικής Αττικής, ζήτησε να αποδοθούν ευθύνες” και οι υπαίτιοι να τιμωρηθούν. Είπε η Περιφερειάρχης Αττικής: 

“Γι’ αυτές τις ανθρώπινες ζωές που θρηνούμε και γι’ αυτές τις περιουσίες που καταστράφηκαν πρέπει επιτέλους να αποδοθούν ευθύνες. Υπέβαλα στην Εισαγγελέα, κ. Δημητρίου, αναφορά έτσι ώστε κι εγώ με τη σειρά μου να συνδράμω, ώστε αυτή τη φορά κάποιοι και κάποιες να τιμωρηθούν”, τόνισε η περιφερειάρχης μιλώντας στην ΕΡΤ.

Προηγουμένως, η περιφερειάρχης ζήτησε την ενεργοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από το υπουργείο Οικονομίας, προκειμένου να λάβει οικονομική ενίσχυση για έργα αποκατάστασης. Στο μεταξύ, η Περιφέρεια Αττικής ενημερώνει τους πληγέντες κατοίκους ότι από σήμερα, Πέμπτη, κλιμάκια μηχανικών θα κάνουν την πρώτη καταγραφή σε πληγείσες υποδομές της αρμοδιότητάς της και σε επιχειρήσεις.

Να σημειωθεί ότι η ενεργοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης αφορά τις περιοχές που έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Πρόκειται για τις περιοχές της δημοτικής ενότητας Μαγούλας του δήμου Ελευσίνας, της δημοτικής ενότητας Νέας Περάμου του δήμου Μεγαρέων, καθώς και η δημοτική ενότητα Μάνδρας του δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής.

Στο μεταξύ, η Περιφέρεια ενημερώνει ότι από αύριο κλιμάκια μηχανικών θα κάνουν την πρώτη καταγραφή σε πληγείσες υποδομές της αρμοδιότητάς της και σε επιχειρήσεις.